onsdag 26 september 2012

Besök på balkongen

Idag hade jag ett oväntat besök hemma hos mig, tyvärr var det ingen jag kunde bjuda på kaffe men ändå. Satt djupt koncentrerad i mitt tentaplugg när jag i ögonvrån ser något som rör sig på balkongen, en lätt pulsöknig går inte att förhindra men när jag tittar ut genom fönstret känner jag mig en aningen generad.

Det var ingen galning som tänkt göra inbrott, där på mitt balkongbord sitter en katt helt oberörd och tittar in på mig. Det känns lite konstigt, vet inte riktigt vad jag ska göra, vill inte direkt släppa in den även om det är just det den verkar önska. Så jag låter den sitta där på mitt balkongbord medan jag fortsätter plugga. Tentan är på fredag och jag har inte riktigt hunnit plugga så mycket som jag borde men det känns ändå okej, har ju imorgon kväll på mig också.

Det ösregnade imorse när jag hade tänkt köra långpass på rullskidor. Jag fegade ur och bytte passet mot crosstrainer inomhus, tur att jag hade sällskap för det är förbannat enformigt. Det roligaste under passet var skådespelet ute på gatan där en kvinna parketat sin bil, glömt lyset på och sedan inte kunde köra därifrån. Det i sig var väl inte så roligt men relativt snabbt fick hon hjälp av några bekanta. Bara den lilla detaljen att ingen av dem verkade ha använt startkablar tidigare så det var bara till att ta upp instruktionsboken och börja läsa. Där stod de och pekade, läste, provade, kliade sig i huvudet och såg ut som frågetecken. Hade lust att öppna fönstret och ropa till dem hur de skulle göra, men avstod. Efter ett tag lyckades de dock koppla rätt och kvinnan kunde köra iväg. Jag stod kvar på min crosstrainer och höll utkik över gatan efter nya skådespel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar