måndag 24 september 2012

Hund+rullskidor = ingen bra kombination

Även om jag är en relativt ny rullskidsåkare har jag hunnit passera en hel del hundar på mina träningspass. Hundarna är väldigt olika, det spelar ingen roll vilken ras, storlek eller ålder, de beter sig ändå helt oförutsägbart. Endel bryr sig inte skvatt när man passerar medan vissa blir helt rabiata och gör utfall mot en. Jag är inte hundrädd i vanliga fall men när jag åker rullskidor är jag det. Just idag bestämde jag mig för att jag inte skulle hålla tyst om någon hundägare gick med sin hund lös eller inte hade koll på den. Det visade sig vara en dum dag att börja säga ifrån på...


Jag hade inte hunnit mer än fem minuter hemifrån när jag ser en kille ute med sin rottweilwer. Hunden är i koppel men jag känner ändå en viss oro, jag vet hur starka de där hundarna är och killen har bara kopplets ögla runt handleden. Jag gjorde så som jag alltid brukar göra när jag passerar hundar, inte använda stavarna utan bara använda benspark för att undvika provokation med stavspetsarna. Jag titar på hunden när jag passerar och ser direkt i blicken att den tänker följa efter mig, och mycket riktigt, nanosekunden efter gör den ett utfall. Jag ropar till killen:
- Håll i hunden!
- Jag håller i. Den är snäll. (hunden drar i kopplet som nu är helt spänt)
- Jag skiter i om den är snäll, jag är hundrädd.
- Den är visst snäll, stick härifrån din j*vla hora!

Hoppsan, så blev jag en j*vla hora, för att jag inte hade lust att bli naffsad av en rottweiwler. Jag tror hunden var rätt snäll egentligen, men jag har ingen lust att chansa på att den bara tänker hälsa när den kommer emot mig på det viset. Som sagt, det spelar ingen roll vilken ras det är på hunden och jag vill inte svartmåla just rottweilers - jag tycker att de är väldigt fina men jag gillar inte att få utfall mot mig.

Jag vände ryggen och åkte därifrån. Var lite rädd ett tag att ägaren skulle släppa hunden och låta den springa efter mig som straff, men det kom aldrig någon lös hund, skönt. Senare under passet passerade jag fler hundar, ingen av dem brydde sig om att jag åkte förbi. Jag tänker ändå i fortsättningen ta det säkra före det osäkra och fortsätta säga till om jag känner mig hotad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar