onsdag 24 oktober 2012

Gipsad

Stabilt gipsad
Idag blev jag gipsad. Höger underarm blev inbäddad i åtta lager gipsväv, två lager vaddering och en tub. Stabilt och varmt kan man säga. Men varför gipsad?

Nej, jag är inte skadad. Hade lektion i att gipsa barn och vi fick öva på varandra, så idag har jag lagt mitt första gips. Det blev faktiskt rätt så bra. Råkade linda bandaget lite hårt, är van med hur man lindar en stukad fot... men det hade bara varit att linda upp och göra lösare om gipset skulle sitta en längre tid. Jag gillar sådana här lektioner, tänk om alla obligatoriska moment skulle vara lika roliga som den här!

Lösgjord från gipset drog jag sedan till friskis&svettis och körde 2x15min på SkiErgen, (det är en ombyggd roddmaskin som står upp och har två linor med stavhandstagsliknande handtag) eller i folkmun "stakmaskinen". Förbaskat jobbigt, var tvungen att dra ner motståndet ordentligt när mjölksyran i magen blev för outhärdlig. Jag känner mig alltid lite uttittad när jag kör SkiErg. Jag brukar försöka gå in i min egna lilla bubbla och tänka på att jag gör det för min egen skull och att jag inte bryr mig om att folk tittar men det är svårt, jag känner ögonen i nacken. Tror att det är nyfikenhet, det är inte så många som vet vad en SkiErg är för något och ännu färre som vågar prova eller för den delen fråga. Jag är dock mycket nöjd över F&S Uppsala som statsade och satte upp fyra maskiner då man byggde om. Tack för barmarkshjälpen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar