söndag 21 oktober 2012

Härlig avslutning

Nöjd efter 4-timmars passet
Fyra timmars ljuv träning utomhus i lätt duggregn är en härlig avslutning på en intensiv vecka. Startade passet med att vara extraledare på Team Sportias öppna rullskidsträning, ett pass med backintervaller på varvbana. Blev kallad "Gasellen" efter att ha startat sist och sedan dragit om några av deltagarna (men inte alls alla). Det var inte meningen att verka stöddig på något vis, det är bara det att jag har svårt att hålla någon annans tempo när det går uppför. Körde därför egen fart och väntade sedan uppe på toppen, på så vis kunde jag sällskapa med några under vilan och eventuellt ge något tips eller svara på frågor.

Träningen med Team Sportia pågick ungefär i 1,5h vilket betydde att jag hade 30min till att åka innan jag skulle byta till cykel. Drog en extra omväg innan jag begav mig hemåt och klockan stannade på 2.03, rätt så bra timing. En kvart senare efter skobyte, klädbyte och toabesök rullade jag så ut med cykeln och begav mig mot Jälla. Förbannade mig själv efter ca 30min för att ha druckit för mycket, var tvungen att stanna och ta av mig camelback, väst och jacka för att kunna dra ner hängslena på cykelbyxorna, drygt värre. Vissa tycker ju att det är skönt med pisspaus under träningspass för det ger lite extra vila, inte jag. Jag hatar att behöva stanna och speciellt om det ska vara så omständigt med alla kläder. Ja ja, hade inte klarat resten av passet om jag inte hade stannat så det var väl lika bra. Passade även på att äta en energibar när jag ändå hade väskan framme.

Upptäckte att ett vägavsnitt mellan Gråmunkehöga och Funbo som tidigare varit grusväg med tvättbräda numer var asfalterad och superfin. Måste testas nästa rullskidspass! Cyklade vidare och modifierade slutet av standardrundan för att inte riskera att komma hem för tidigt. Rullade in på bakgården när klockan visade 1.59.20, rätt så bra timing igen. Blaskade av cykeln med gardenaslangen som hör till föreningen och pytsade på lite multispray på kedjan innan den parkerades i förrådet.

Tur som jag hade så fick jag en doggybag igår från festen som jag var på (mycket trevlig fest för övrigt) vilket betydde att jag snabbt kunde sätta mig och äta en braklunch efter jag var klart i dushen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar