torsdag 4 oktober 2012

Höstlöv

Var ute och körde rullskidsintervaller idag, 5x5min. Det är ett lotteri om man ska klara sig från regn eller inte när man är ute men jag hade tur,det föll inte en droppe. Luften var så där frisk som den bara kan vara på hösten och temperaturen alldeles perfekt för träning. Men som alltid, det finns en baksida på myntet.
Eftersom det regnar mer eller mindre varje dag just nu är marken dyngsur med massa stora vattenpölar på vägar och cykelbanor, jättekul tycker alla barn med stövlar, mindre kul tycker jag. Men det är inte det värsta, för vattenpölarna kan man rätt lätt väja för, svårare är det då med alla nedfallna höstlöv som ligger som en geggig massa över hela marken, det är rent ut sagt livsfarligt. Att försöka bromsa eller svänga på denna matta av löv är som att kliva på en isfläck täckt med nysnö, slumpen avgör om du ska falla eller lyckas hitta fästet igen. Jag ramlade inte men det var inte långt därifrån. Nej, höstlöven är finast på träden.
Åter hemma igen var det bara att slänga ner skidor och pjäxor i badkaret för rengöring, typ 10kg gegga skjöldes bort kändes det som.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar