fredag 2 november 2012

Äntligen!

Nya löparskor, Newbalance Barringer 890v2 
och nya varma skoinlägg
Äntligen! Det har gått mer än två veckor sedan jag fick min kortisonspruta i hälen vilket betyder att jag fått lov att provlöpa lite försiktigt. Igår joggade jag därför jätteförsiktigt i ca 20min och kunde konstatera att det inte gjorde ont. Jag var helt upprymd eftråt och det kändes så fantastiskt att äntligen få göra en av de saker jag älskar mest, att få springa!

Den stora utmaningen är nu att inte öka löpmängden för fort utan låta senor och muskler hitta tillbaks till sitt forna jag. Efter en lång skadeperiod är man värd något nytt och fräscht tycker jag....

....som ett par nya skor och ett par nya inlägg. Tog mig till Team Sportia i Uppsala och lämnade fram mina fotgipsar till Jerry som fixade till ett par inlägg medan jag väntade i butiken. Det blev ett par inlägg i filtliknande material som förhoppningsvis gör att jag kan slippa kallsvettiga och frusna fötter i vinter. Mina tidigare inlägg har varit fantastiskt sköna och hjälpt mot både hälsporre och löparknä men tyvärr blir de kalla under vintern då de är plastiga i materialet. Jag har stora förhoppningar på mina nya inlägg och hoppas att de ska vara lika sköna som de ser ut.

Jag passade även på att hämta ut ett par nya löparskor. Det blev ett par Newbalance, har hört gott om dem så jag bestämde mig för att ge dem en chans. Jag är annars ett stort fan av Asicis DS Trainer som jag alltid fallti tillbaks till efter att jag provat något nytt. Får se hur det blir denna gång.

Med nya prylar och en häl som inte gör ont är jag nu taggad till tusen att börja springa. Fortsätter såklart med skidträningen som tänkt bara det att jag spränger in  korta joggingsessioner ca 2ggr i veckan för att se hur det hela utvecklas. "Skynda långsamt" känns som ett bra mantra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar