tisdag 18 december 2012

Islossning

Det är inte bara ute som det lossnar istappar från taken, jag har också upplevt det i en inre islossning. Sedan snön kom och allt mer träning skett på skidor har jag känt en viss frustration över att det inte klaffar i tekniken.

Hur mycket jag än fokuserat på att göra enligt konstens alla regler känns det inte rätt. Kroppen hittar inte rätt i rörelsemönstret och det känns som om att jag åker som en pensionerad motionär (inget illa om dem,men jag vill inte känna så). Det hela handlar ju såklart om skidvana,men jag har inget tålamod,jag vill åka bra nu!
Vändningen på denna frustration kom under ett intervallpass i Storvreta. Äntligen fick jag in några träffar i diagonalen och genast kändes det lättare, både i knoppen och kroppen. Det är fortfarande en bra bit kvar tills jag är där jag slutade förra säsongen, men nu vet jag iallafall att jag är påväg åt rätt håll.
På lördag ska jag åka min första tävling för säsongen,väntar mig att komma sist. 5km fristil är inte min grej. Kan nästan räkna antalet fristilspass jag gjort i hela mitt liv på mina bara fingrar (och ev några tår), så jag har ingen prestationsambition utan tycker mest att det ska bli kul att få tävla.

2 kommentarer:

  1. Riktigt kul att läsa din blogg Kristina, keep going!
    Hoppas du får en God Jul!

    //Anna Larrson

    SvaraRadera
  2. Tackar Anna! Kul att du läser den =) Önskar du får en härlig jul du med!

    SvaraRadera