lördag 22 december 2012

Tävlingspremiären avklarad

Målet på Vegavallen, Tierp
Vegavallsloppet, 5km fristil, individuell start. Runt 5 minusgrader, molningt och vindstilla. Banan var lätt kuperad, bädden mjuk och stavfästet dåligt. Det var förutsättningarna då jag ställde mig på startlinjen som första dam ut i D21.

Det började dåligt, i starten sjönk stavarna ner som spjut i backen och det tog en hel evighet tills jag ens kom loss ur startpositionen. När jag väl hade kommit iväg det dröjde det inte
länge fören jag satte staven mellan benen och föll pladask på mage (detta hände alltså då jag fortfarande inte kommit ut ur stadion...).
Ett smakprov från dagen bana

Cajsa Grape som startade 30 sekunder efter mig kom rätt så snart ikapp, vilket faktiskt inte gjorde så mycket utan snarare hjälpte mig. Jag fick en rygg och en rytm att gå på, och efter ungefär halva loppet blev jag lite mer avslappnad i åkningen. Även om jag flertalet gånger höll på att ramla (på grund av min dåliga balans i kombination med det mjuka underlaget) stod jag på benen resten av loppet och kunde njuta av bra glid (Tack Patrik!).

I mål blev jag rätt så nöjd ändå. Cajsa hade bara åkt ifrån ytterligare ungefär 15sek efter att hon passerat mig, och Britta Johansson-Norgren som startade 2,5min efter kom aldrig ikapp. Min insats räckte till en tredje plats och jag vann en fin fin skopåse med en jojjo i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar