lördag 29 december 2012

Uppsalas långspår

Direkt efter träningspasset
Väderprognoserna ser inte bra ut för Uppsalas del. Fyra dagar i rad med plusgrader och stundvis regn är vad som väntar. Det gjorde att jag bestämde mig för att dagens träningspass skulle avlöpas i Uppsalas "långspår" som går till Hammarskog. Det är inte är alla vintrar dessa spår är åkbara och om mildvädret nu drar in kanske möjligheten försvinner, vilket vore trist.


Spåren var förvånansvärt fina, lite dåligt stavfäste bitvis och några trädgrenar som fallit ner men annars bra. Det är kul att få åka på rikitga naturspår så nära stadskärnan, att det kan vara så fint! Men det krävs mycket snö och att kommunen sköter spårningen ordentligt för att det ska gå. Förra året var det omöjligt, men i år så!

Det var kul att möta så många motionärer ute trots att det snöade spik. Hoppas att alla stod på benen, igår fick mina kollegor hjälpa en som bröt benet i en av nedförsbackarna. Det gjorde mig lite nervös, det jag önskar mig minst av allt är att ramla och få ett benbrott. Jag klarade mig dock fint, snöspiken som föll la sig som ett bromsande täcke och var därför inte bara en ond plåga i ögonen utan hjälpte faktiskt till att dämpa farten.

Nu återstår det bara att se vad som händer med mildvädret och hur hårt det sliter på skidspåren, jag hoppas att de finns något kvar när jag kommer hem från Funäsdalen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar