måndag 21 januari 2013

RE-publikation: 32 plockade poäng

Direkt efter målgång
Foto: Linus Larsson
Tidigare inlägg om loppet i Tjeckien försvann. Detta är en ny, lite kortare version av upplevelsen.

Resan till Tjeckien blev allt det jag föreställt mig; häftigt, jobbigt, nervöst, roligt, slitsamt och helt fantasiskt. Min utlandspremiär blev således en lyckad tillställning och jag kommer minnas den som en rolig resa med bra resultat.

Själva loppet var väligt slitsamt och tufft med de långa backarna, men kroppen kändes bra och jag var väldigt nöjd när jag åkte i mål som 15:e tjej, ca 15min efter segrande Valentina Shevchenko. Min prestation räckte till 32 härliga Ski Classics poäng som blev en extra bonus på den goda insatsen.

Det fanns dock stunder då jag funderade på om jag ens skulle klara av att åka hela vägen till mål. Rusningen efter start höll i sig hela vägen upp för den första backen (som tog mig ca 45minuter att besegra) och min puls låg alldeles för högt för ett långlopp. Som tur var återhämtade jag mig bra under stakpariet innan nästa långa stigning började. Där åkte jag till och med om fler herrelitåkare som parkerat och givit upp, det gav mig kraft att borra ner huvudet och mala vidare.

Sista biten in i mål var lite stapplig då benen var stiffa efter all diagonalåkning, lyckades dock stå på benen hela vägen trots svängarna även om det var riktigt nära fall en gång. Jag var väldigt glad när jag passerade mållinjen och kände att jag gjort precis allt det jag kunde för dagen, Jizerksá gav mersmak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar