tisdag 8 januari 2013

Team Sysarb drar till Jizerská

Team Sysarb, långloppsteamet som jag ingår i, ska snart dra iväg på den första gemensamma resan. På fredag bär det av mot Bedrichov, Tjeckien, där Jizerská Padesátka 50km ska avgöras. För egen del betyder det premiär för utlandslopp, lite läskigt men samtidigt väldigt roligt och spännande.

Jul och nyår har passerat. Hinner väl inte mer än blinka så är vi väl där igen, men ska försöka ta tillvara på dagarna fram tills dess. Åren spinger iväg så fort när man har mål och delmål som man hela tiden strävar mot. Just nu är det TjejVasan och Vasaloppet med alla seedningslopp som ligger närmst, efter det drar orienteringssäsongen igång och då är det Tiomila och Jukola som hägrar. Sommaren är relativt lugn när det gäller att uppnå mål men så kommer hösten med SM i orientering och efter det börjar träningen inför skidsäsongen, och så rullar det på....

Tillbaks till där vi är idag. Har börjat ladda inför resan till Jizerská och mitt första skidlopp utomlands. Det kommer att bli häftigt, jobbigt, nervöst, roligt, förväntansfullt, slitsamt och ett (fantastiskt?!) minne för livet. Frågan är hur jag på bästa möjliga sätt ska kunna njuta så mycket som möjligt trots tävlingsnerver och prestationsångest. Önskade ibland att jag bara hade som mål att bara ta sig runt, då kan man praktiskt taget nästan inte misslyckas. Fast å andra sidan är det hundra gånger roligare när man har satt upp ett lite högre mål och lyckas. Det är inte mycket som slår den känslan och jag antar att det är den kicken som många tävlnade strävar efter att uppnå.

Även om det blir premiär för utlandslopp så är det inte premiär för långlopp för säsongen. Tävlingsdebuten har jag redan genomfört i och med söndagens upplaga av Kläpparännet i Ljusdal. Jag var dock inte riktigt med i matchen. Nedtränad efter en vecka i fjällen och lite halvdåligt glid gjorde att jag tappade redan från start. Det här veckan tränar jag betydligt mindre och hoppas på en liten superkompensation tills på söndag när starten går. Jag vet att jag har mer att ge!

2 kommentarer:

  1. Stort grattis till 15e platsen Kristina!! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Majken! Är nöjd med placeringen, det var tufft motstånd =)

      Radera