måndag 18 februari 2013

Bessemerloppet

Prispallen från vä: Karin, Kristina och Therese
Foto: Mats Carlberg
Igår åkte jag mitt tredje Bessemerlopp, samtidigt var det mitt första på distansen 52km. Tidigare år har damklassen kört ett varv på den 17 kilomerter långa banan, men det var alltså ändrat. Årets upplaga blev en nervös vallahistoria med en temperatur runt nollan och inget ville fästa. 15 min innan start blev vi klara med mina skidor, stressigt och rejält osäkert. Ganska snart kunde jag dock konstatera att glidet var bra och att jag faktiskt hade fäste utanför spåret och kunde springa upp för backarna.


Då Annika Löfström avstod start pga av skada passade jag på att kliva högts upp på pallen och knipa guldet. Det jag är mest nöjd över är dock själva genomförandet av mitt lopp. Jag har blivit bättre på att hänga med i tempoväxlingar och hamnar allt mer sällan helt ensam i ingenmans land.

Det här med att damklassen blivit fullängd kan vara både bra och dåligt. Bra för att damer kan få ett tufft seedningslopp två veckor innan Vasaloppet, men mindre bra för att distansen kan vara något långt så tätt in på TjejVasan. Jag valde att köra eftersom jag haft bra återhämtning efter de tidigare tävlingarna i år, men jag hade inte haft något emot att köra ett kortare och hårde lopp heller.

Nu fortsätter uppladdningen på hemmaplan, det börjar kännas att det närmar sig....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar