fredag 1 februari 2013

Det som gömmer sig i snö...

4 trugor och en bult
....kommer fram i tö. 4 trugor och en bult var vad jag hittade i skidspåren under gårdagens träning. Det har töat, regnat och varit plusgrader under en tid och snön har smält likt smör i solsken. Det gjorde det möjligt att hitta både det ena och det andra längst spåret.

Det är inte vanligt att man hittar hela, fina trugor liggandes i snön, och att hitta fyra stycken under ett och samma träningspass trodde jag aldrig skulle inträffa. Men det var inte bara trugor som gömt sig i snön, en förrädisk bult låg farligt när till att repa mångas skidor.

Jag tog det som min uppgift att inte bara plocka upp användbara saker utan även bulten fick följa med hem. Gissar att trugorna tappats under Team Sportia loppet den 20 januari då det fanns betydligt mycket mer snö men att de nu har töat fram. Den som känner sig träffad kan höra av sig och få tillbaks sin truga!

Under gårdagskvällen började det frysa på och smältningen har avtagit, tror till och med att prognosen lovar nya snöfall under nästa vecka. Det låter bra.

På söndag går Wadköpingsloppet av stapeln och i dagsläget är ca 400 åkare anmälda. Jag har tyvärr åkt på någon lättare förkylning så om det blir en start för min del beror på hur näsan känns imorgon. Nu är det mycket vila och mat som gäller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar