lördag 23 februari 2013

Fullträff i TjejVasan

Roberto Vacchi skämtar om vad han skulle
heta om vi gifte oss och han tog mitt efternamn...
Så har dagen som jag väntat på sen förra våren snart passerat. Det som återstår är en kväll framför TVn och sedan tidig läggdags. Det har varit en lång och omtumlande dag, hur kunde det gå så bra? För bra gick det, riktigt bra till och med. Jag är supernöjd med loppet, hade satsat på topp 15 och slutade 7a.

Som de senaste åren i TjejVasan var det ett riktigt vallaföre även i år. Livrädda för att valla något som skulle suga fick jag nöja mig med att inte ha bergbett utan bara ha så att det räckte till frånskjut och diagonal i flackare backar. Första backen blev såledses en riktig sluggerhistoria med saxning och armhäng, men upp kom jag.

Efter kontrollen i Oxberg fick jag lägga på ett litet krut för att ansluta till andraklungan där jag sedan låg och hade täten i blickfånget. Vi försökte ansluta och närmade oss några gånger men kom ändå inte hela vägen fram. Efter några kilometer såg jag inte längre täten utan fick fokusera på att hänga med tjejerna runtomkring mig istället.Det var ett behagligt tempo men efter ett tag kände jag att jag hade mer att ge, att jag var stark i uppförsbackarna.

Känslan var rätt, efter ett tag lyckades jag att rycka ifrån de jag åkte med och började plocka på åkare som släppt täten. Efter Eldris och in i mål åkte jag själv, hade ingen i blickfånget och luckan bakåt växte. Det var skönt, jag visste att det skulle krävas ett brutalt fall med stavbrott eller liknande för att min placering skulle bli hotad. Fortsatt stark tog jag mig till målet i Mora där jag åkte in som TjejVasans genom tiderna kanske gladaste sjua till publikens varma applåder.

Den här dagen hade inte blivit så här lyckad om det inte vore för mina två servicekillar, Mats Carlberg (som även vallade mina skidor) och Erik Malm som langade dricka längst spåret, tusen tack för hjälpen!

För er som missade sändningen kan ni se den här eller se målgångar från tävlingen (se mig efter mig efter 3.43).

4 kommentarer:

 1. Grattis!Riktigt grymt jobbat. Kul att se att någon som inte åkt skidor sen barndomsben "vad jag förstått" kan prestera så bra och kriga uppe i toppen :) Jag har själv kommit in i någon trettioårskris och börjat tävla den här säsongen. Så kul att jag höjer ribban till nästa säsong ;) Lycka till på Vasaloppet!!

  / Therese 3:a i bessemer :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar =) Som jag skrev så var jag kanske genom tidernas gladaste sjua vilket till stor del beror på min utgångspunkt och vad jag trott varit möjligt med min bakgrund.

   Jag håller med dig, det är fantastiskt kul att tävla och jag såg att även du åkte jättebra i TjejVasan,grattis! Nu laddar vi om tills på söndag, då kör vi igen!

   Radera
 2. Grattis till en superprestation! Imponerande och inspirerande :)

  SvaraRadera
 3. Jag vill bara önska dig lycka till på Vasaloppet i morgon. Själv passerar jag Mora under loppet på väg till Bruksvallarna för skidåkning på en "högre nivå". /Kjell i Falun

  SvaraRadera