fredag 8 mars 2013

Mot- och medgång

Efter endel motgång och otur har jag
 känt mig så här tömd  på luft,
men nu vänder det!
Det har varit lite motigt de senaste dagarna. Inte nog med att jag har varit sjuk, jag har även haft otur flera gånger på rad. I tisdags fick jag punka på cykeln då jag var som längst bort hemifrån *suck*.  I onsdags skulle jag handla, men väl framme vid kassan insåg jag att jag tagit med mig fel plånbok och fick lämna varorna och återvända utan sakerna jag gått för att införskaffa. Igår pajade vattenkranen i badrummet, PANG sa det och sen kom det vatten från ställen där det inte ska komma vatten....

Man kan bli rätt så matt av dessa små motgångar som avlöser varandra och vore det inte för ljusglimtar här och där hade jag nog lagt mig ner och dragit täcket över huvudet. Ljusglimtarna har bland annat varit att det löst sig med ledighet inför Årefjällsloppet (jippie!), att det äntligen är dax för praktik i skolan och kursen i vetenskaplig metod är slut, att solen har varit framme och att jag har haft tid att läsa tidningarna jag prenumerar på (ibland undrar jag varför jag betalar för tidningar jag aldrig hinner läsa).

Med- och motgångar går alltid upp och ner men vore det inte för dessa skiftningar skulle man ju inte veta om man hade det bra eller dåligt. Även om jag här tar upp rätt så obetydliga saker i det stora hela så kan man ändå bara utgå ifrån det som är kring en själv just för tillfället och vad som händer i sitt eget liv. För den delen  ska man inte glömma att lyfta blicken ibland, se helheten och vara tacksam för det man har och det som verkligen betyder något. Detta är något jag definitivt kommer att göra den kommande veckan då jag gör praktik på CIVA (intensivvårdsavdelning), där och då handlar det tveklöst om att överleva för stunden.

Att läsa till sjuksköterska har givit mig ett mycket bredare medmänskligt perspektiv och gjort mig mer ödmjuk inför alla människors olika öden. Vissa saker väljer man inte själv. Men studierna har även lärt mig massor om människokroppen och jag tror aldrig att jag kan få för mycket av den kunskapen, vilken fantastisk maskin till kropp vi har! Korrigerar och kompenserar för brister och förluster, bygger upp det vi bryter ner och är ständigt programmerad för att upprätthålla en konstant.

Stärkt av motgångarna den senaste veckan ser jag nu fram emot det som kommer; praktik, Årefjällsloppet och våren som är på intåg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar