lördag 30 mars 2013

Glad Påsk!

Häxor, kycklingar, ägg och godis. Ja det är vad jag förknippar påsken med. Fast det bästa är ändå ledigheten, jag har mirakulöst nog lyckats ha ledigt från både jobb och skola. Känns annars som att jag vanligtvis brukar pricka in antingen det ena eller det andra som förstör. Detta år kan jag alltså, som vanliga Svenssons, fira påsken utan att behöva avbryta för plikten som kallar. Riktigt skönt, behöver lite paus från ekorrhjulet.

Igår blev det en tidig morgon för att hinna ut på skaren i Kilsbergen tillsammans med några klubbkompisar. Inte mycket har hänt där uppe sedan sist, inte med skidspåren eller skaren iallafall. Snön ligger fortfarande djup och fin och skaren ute på myrarna håller framåt elvatiden, det ser ut som vilken fjällort som helst. Magiskt. Några ställen skvallrar såklart om att våren är på väg, i solbackarna har det börjat smälta. På väg hem från bergen såg vi en rullskidåkare på banvallen, visste han vad han gick miste om några kilometer bort?

Lisselängen, Kilsbergen
Från vä: Bagarn, Fritz, Jag och Eknor
På eftermiddagen blev det en tur ner på Örebro city. Mötte flertalet stolta hockeyfan som firat/ firade/ skulle fira att ÖHK är klara för att gå upp i elitserien. På Java café hamnade vi även bredvid några av spelarna i laget, och med tanke på deras uttalade om att gå och ta en öl drog Mats snabbt slutsatsen att de inte kommer att vinna dagens match mot Västerås, det återstår att se. Stort Grattis till den efterlängtade elitserieplatsen i vilket fall! 

Påväg hem från stan såg jag några typiska vårblommor och kunde konstatera att våren kommit längre här än uppe i bergen. Det sägs dock att det kommer att bli en kall april och att barmarken lär dröja. Några av de klassiska premiärtävlingarna för orienterare har redan blivit inställda, bla. Måsen och Kolmårdshelgen, och jag börjar undra hur tusan jag ska hinna komma i löpform till 10-mila i början av maj.

Snödroppar

Börjar med att äta lite ägg och fylla på energiförråden så att träningen kommer igång ordentligt efter Åre.

GLAD PÅSK!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar