söndag 3 mars 2013

Ingen start i Vasaloppet

Det som inte fick hända, hände. Jag blev sjuk. Troligen något influensaliknande skit som satt sig i hela kroppen. Det började som en obehaglig känsla på fedagkvällen och jag blev plötsligt jättetrött. Hade ju stressat och rest hela dagen så tänkte att det kunde va orsaken. Men vaknade flera gånger under natten och kände mig varm och konstig. På morgonen klev jag ändå upp och följde med på skidtest, det kändes rätt okej då.

På eftermiddagen kom dock det definitiva beskedet, istället för att som jag hade hoppats på, bli bättre, blev jag bara sämre och sämre. Panikkänsla utbröt, dels för att jag insåg att årets eldprov skulle vara omöjligt att genomföra men också för att jag mådde så dåligt att jag ville krypa ur min egen kropp. Jag minns inte senast jag mådde så här, det är ovanligt, och kanske just därför känns det ännu mer typiskt. Varför just denna helg?

Jag är så avundsjuk på alla som fått åka de nio milen idag, det lär ha varit en fantastisk dag i solen. Så till alla er som åkt, var glada över det! Oavsett om era mål uppnåddes eller inte så fick ni i alla fall ge det en chans. I min egna stora besvikelsen gläds jag ändå åt många fina prestationer av klubb/team-kamrater, vänner och bekanta.

Med lite distans kan jag nog senare se det som ren otur även om det idag känns tungt att missa självaste Vasaloppet. Liten tröst ger det dock att se tillbaks till förra helgens resultat, det värmer fortfarande. Men även att tänka på att sjukdom också drabbar världseliten ger lite tröst, jag är inte ensam om att bli sjuk inför en viktig tävling...

Passar på att tacka för alla lyckönskningar som jag fick innan loppet, det känns härligt att veta vilket stöd man har! Vill också rikta ett stort tack till de som hjälpte mig att valla, Team Sportia Uppsala och far och son Carlberg, vilket slit för ingen nytta tyvärr.

Nästa år ska jag sätta mig i karantän två veckor innan TjejVasan, åka loppet och sen bura in mig tills det är dags för Vasaloppet igen :) bara 355 dagar kvar....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar