söndag 17 mars 2013

Skare i Kilsbergen

Skaråkning i Kilsbergen
Våren är påväg. Det betyder sol som smälter snö. Som sedan fryser under natten och bildar en hård skorpa. Som sedan leder till att alla skidfrälsta blir galna. Det jag snackar om är såklart en av skidåkningens bästa sidor, skaråkningen. Nerikes bergsmassiv Kilsbergen utanför Örebro bjöd i allra högsta grad på detta i helgen och det har varit alldeles fantastiskt. Den som har missat detta underbara fenomen har faktiskt några dagar till på sig att ge sig ut, gör det!

 Jag och Mats var ute på tur både igår och idag. Helt makalöst fint med gnistrande snö och värmande sol i ansiktet. Vi passade på att lägga träningspressen åt sidan för att bara insupa naturen och känslan av att glida fram på skaren. Senast jag upplevde något liknande var för tre-fyra år sedan i Sälen då skaren var så perfekt att det hade gått att köra en klassisk orienteringbana i terrängen utan problem.

Solsida i Tomasboda. Många välbekanta ansikten som
träffades på under vilopausen

Jag hade helgen till ära äntligen fixat bindningarna på skateskidorna och kunde testa mina nya pjäxor som jag vann förra året på Bessemerloppet. Supersköna och följsamma. Måste bara lära mig hur hårt jag ska spänna åt dem....

Eftersom jag bara äger ett par skateskidor var jag inte så sugen på att dra igenom den värsta skogen utan vi höll oss mest till sjöar och myrar. Så häftigt ändå att kunna ta sig till platser som man annars inte skulle ha tagit sig till. Ibland gick vi dock upp på skidspåren och Mats coachade mig i uppförsstakningen, insåg att jag har mycket kvar att lära till nästa säsong, men det känns faktiskt mest sporrande!

Massiv istapp vid branten
Ekorrhjulet snurrar dock vidare och imorgon börjar en ny vecka med en ny praktikplats och nya personer att bekanta sig med. Jag går från intensivvård till operation, dags att få en inblick i skärandet, lagandet och sövandet. Hoppas det blir lika intressant och att dagarna kommer att kännas lika meningsfulla som den gångna veckan.

För övrigt så har ju dagen snackis handlat om Vasaloppet som fulltecknats inför 2014. Jag hann få en plats, men det känns helt sinnessjukt att de kan ta slut så fort! Känns inte helt rätt...kanske måste organisationen tänka om en gång till inför nästa års släpp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar