söndag 28 april 2013

10-Mila närmar sig

Nu är det mindre än en vecka kvar till årets 10-Mila och det känns helt sjukt. Jag har bara hunnit springa fyra tävlingar och två orienteringsträningar. Det är på tok för lite. Dels beror det ju på vårens sena ankomst men även att jag själv kom igång med löpningen så sent. Helgens tävlingar i Tibro gav ett tydligt besked, även om det inte var det roligaste, men det känns ändå skönt att inte behöva vela.

Jag fick svaret att mina ben inte har något i första laget att göra. Jag ligger lite efter rent löpmässigt men även OL-tekniskt. Visst finns det lite tid till i veckan att formtoppa men lagen ska tas ut ikväll/imorgon och jag visade inte på någon vidare form i helgen. Jag är inte besviken över det, jag kände på mig att det skulle kunna bli så här. Till saken hör också att vi har grymt bra löpare till lag 2 och lag 3 så det blir superroligt hur som helst. Nu väntar jag bara på att lagen ska presenteras så att jag kan börja ladda inför min sträcka.

Veckans träning blir något i stil med återhämtning, intervaller, OL-teknik och vila/jogg innan lördag. Ungefär samma upplägg som jag har inför skidtävlingar, en välbeprövad metod som brukar få mig pigg och sugen på att ta i. Jag fungerar som bäst med mycket vila i kroppen så det tänker jag köra på, och mycket god mat förstås =)

När jag kom hem från Tibro hade årets Hitta-UT karta kommit i brevlådan så nu är det bara att börja jaga checkpoints. Det är alldeles perfekt att ha dessa kontroller att ta sig till under sina träningspass, via cykel eller  till fots. Man tar sig till ställen i sin hemstad som man inte ens visste fanns och så får man lite variation på sina invanda gamla rundor, det är kalasbra. Sen kan man bara hålla sina tummar att man har tur i utlottning av de fina priserna som står på spel, de är som en extra krydda till prestationen. Så till alla Uppsalabor säger jag bara:

-HITTA UT, NU!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar