söndag 14 april 2013

Säsongsavslutning på riktigt

Igår hade vi säsongsavslutning för alla skidande KIFers. Dagen började med en gemensam träningsaktivitet i form av en 5-kamp med efterföljande lunch på Tybble pizzeria. Sen blev det en snabb vända hem för att byta om till festskrud innan förfesten på Headlights lounge började. Vid 18.30-tiden förflyttade vi oss sedan till Harrys festvåning där middag....
...med utdelning av utmärkelser, dalahästar (snabbast dam och herre i Vasaloppet) och silverpjäxan ägde rum. Silverpjäxan tilldelas den som "genom katastrofal ouppmärksamhet, fatalt misstag, säregen klantighet eller andra enastående bravader under året utför den bragd som är mest förtjänt vänskapliga pikar". Jag tilldelades utmärkelsen "årets kvinnliga atlet", vilket gjorde mig både stolt och glad.

Min plan var egentligen att springa Ultralång-Sm i helgen. Jag planerade dock relativt snabbt om då jag insåg att min kropp inte kom igång med löpningen efter skidorna som jag tänkt. Plan B var att stanna hemma och springa lokala tävlingar istället,  vilka sedan blev inställda och ersattes av en stafetträning och en medeldistans på Lidingö. I onsdags fick jag dock gå till plan C som innebar ingen tävling alls, jag fick nämligen känningar av min häl på samma sätt som skadan började förra året och jag lägger därför i handbromsen på en gång.

Jag tror också att jag identifierat källan till skadan, orienteringsskorna. Köpte nya förra året och de är verkligen stenhårda i hälkappan och att skadekänslan kom tillbaks så distinkt efter ett pass i dem räcker för att jag ska dra slutsatsen att det är deras fel. Plan C gjorde att helgen blev tom och jag efteranmälde mig till avslutningsdagen istället.

För den intresserade följer en beskrivning av 5-kampens olika grenar här:

-genomfördes i lag om 3 personer

Rodd
1 person ror 500m på vanligt vis
1 person ror 500m med enbart benen
1 person ror 500m med enbart armarna

+ alla drar ett drag var och ska försöka komma så långt som möjligt, lagets sträcka läggs ihop.

Allas tider läggs ihop till ett lagresultat, kortast tid ger bäst placering i grenen. 

Tips! Den som tröttnat på att ro på vanligt vis kan testa någon av de andra metoderna och få en ny träningsupplevelse, se dock upp för blåmärken på magen om du kör endast med benen.

Statiskt
Stafett i statiska grenar, då person 1 inte orkar länge tar person 2 över, osv. Sist kvar vinner grenen.

1. Plankan
2. Jägarvila
3. Hänga i raka armar

Bänkpress
Är som det låter, bänkpress med med maxlyft. Herrarna gick in på 30kg (ökning med 10kg, 100kg gav maxpoäng) och damerna på 20kg (ökning med 5kg, 55kg gav maxpoäng). Poäng plockades såklart genom att lyfta så tungt som möjligt. Laget med flest poäng tog hem grensegern.


Bollkoll
Två i laget ska en i taget försöka jonglera så många gånger som möjligt med en fotboll. Max sex försök per lag, det sista försöket för varje person räknades och lades sedan ihop. Flest jongleringar gav bäst placering.


Jaktstart
Från tidigare grenar räknades poäng ihop och en jaktstartslista utformades. Laget med lägst poäng startade först, ner till sista lag ut skiljde det 40sekunder i startmellanrum. Jaktstarten i sig var uppdelad i sex olika grenar som bland annat innehöll löpning, hopprep, wallballs och chinsburpees i olika kombinationer. Alla i laget var tvugna att göra minst en gren. Först i mål vann hela 5-kampen.En annorlunda, jobbig och rolig 5-kamp minst sagt!

Vem som fick silverpjäxan? Den gick till Tobbe som lyckats bryta hela fyra stavar under säsongen och därmed är klubbens nye stavbrytare ;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar