måndag 20 maj 2013

Larvigt

Idag när jag var ute fick jag något i ögat, försökte blinka och peta med fingret  men fick inte ut det. Det sved och skavde lite men jag fortsatte träna, kan ju inte stanna för ett skräp i ögat. Fick dock sakta in några gånger för att gnugga bort tårarna som bildades och blandades med svett. När jag kom hem gick jag till spegeln och spärrade upp ögat samtidigt som jag lyfte på ögonlocket och petade runt lite. Lika chockad som äcklad blev jag när jag fick ut det som irriterat, EN LARV! Jag sköljde ögat rikligt med linsvätska och vanligt vatten samtidigt som jag tänkte på nässtygnsflugan och hoppades på att denna larv inte hunnit förstöra något i mitt öga. Det känns som min sedvanliga tur med insekter.

Jag och insekter går inte riktigt ihop. Alla insekter som gör att det kliar älskar mig, och finns det två personer att välja mellan så tar de mig att sticka/bita 99 av 100 gånger. Så kanske alla känner, men jag lovar, jag är en magnet och det är inte kul. Men än så länge är inte insekterna olidliga så det går att njuta till fullo av allt det fina där ute. Löven på träden är så där härligt ljusgröna och blommorna har slagit ut samtidigt som solen är framme. 

Jag rankar det här till en av de finaste tidpunkterna på året, all växtlighet tillsammans med solen på dagarna och ljuset på kvällarna gör mig riktigt glad. Snart hoppas jag på årets första bad!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar