fredag 3 maj 2013

Stafettnerverna börjar kittla

Imorgon 14.30 rycker 359st tjejer åt sig kartan för att rusa mot startpunkten och inleda 2013-års 10-Milastafett för damer. Vanligtvis brukar jag vara en av dem, men inte i år. Det känns lite konstigt men samtidigt lite skönt. Jag vet ju hur äckligt nervös man är när man står där och trängs innan startskottet går. Fast å andra sidan så är det ju himla skönt när man är i mål och man gjort sitt. Då kan man ställa sig vid sidan av och bara heja och njuta av alla andras prestationer. Nu får gå och vara nervös till sträcka 3, då jag ska ge mig ut för vårt andra lag.


Det har gått hela fem år sedan jag sprang någon annan sträcka än första på 10-mila. Då, för fem år sedan gick tävlingen i Rosersberg och jag sprang tredje sträckan. Det var min första tävling i Linnés topplag och jag var helt grön på det där med att springa i täten. Jag bad därför vår andrasträckslöpare, Sofie Johansson, att vad hon än gjorde så fick hon inte komma in ensam i ledningen. Så vad gjorde Sofie? Hon kom in i ledning helt solo (omöjligt att veta hur man ligger till där ute i skogen så jag klandrar inte henne) och växlade ut en Kristina som trodde hon skulle tuppa av av nervositet.

Tog första kontrollen något tveksamt, missade andra och sedan kom den jagande klungan. Jag hängde på resten av banan och kunde pusta ut när jag kom i mål som andra lag (ett lag hade smitit förbi oss i klungan och ryckt åt sig en ledning). Ändå en godkänd första insats i topplaget som sedan slutade på en sjunde plats.

Nu är jag alltså tillbaks på tredje sträckan och hoppas att kunna göra en bra insats. Vi har ett starkt lag och jag tror vi kan vara med i täten, eller strax bakom, efter de första sträckorna och att det kan hålla ända in i mål. Bara alla gör stabila lopp och har en bra dag så kommer det att sluta riktigt bra. Att det slutar riktigt bra för vårat första lag tvivlar jag inte heller på, håller mina tummar att de kan ta det där sista klivet upp på pallen i år.

Laguppställnig OK Linné 2

1. Rebecka Olsson
2. Lisa Carlsson
3. Jag
4. Sofie Johansson
5. Inga Kazlauskaite

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar