måndag 17 juni 2013

OK Linné dominerade på Venla kavlen

I helgen fick vi kvitto på att vi har en av de starkaste och bredaste damtrupperna inom orientering. Det är en inspirerande och häftig känsla att få vara en del av det och tillsammans resulterade våra prestationer i att:

  • 5 lag placerade sig topp 50 (ingen annan klubb hade ens 4 lag topp 100)
  • vi blev bästa svenska lag på TREDJE plats
  • vi hade bästa 3:e, 4:e och 5:e lag och
  • att vi hade sex lag topp 132 av drygt 1000 startande lag
Äntligen fick vi alltså upp ett lag på pallen, det har suttit hårt inne även om kapaciteten funnits tidigare, och det var på tiden att få stolpe in. Att vi sedan utgjorde 10% av löparna bland det 50 främsta lagen säger en hel del om vår höga nivå på bredden i klubben. Coolt. Segrade gjorde danska OK Pan Århus och norska Halden knep silverplatsen.


Mitt lopp hade kunnat gå bättre. Jag gjorde en stor bom på mitten av banan som kostade uppåt tre-tre och en halv minut vilket förstörde den framskjutna positionen jag hade och jag tappade från tioende placering till dryga hundrade, surt. Då gäller det att knyta näven och börja om, inte stressa iväg och göra fler misstag. Jag lyckades rätt bra med det och sprang stabilt resten av loppet, passerade drygt 40 lag och växlade över som 57a, min sämsta placering på en första stäcka på fem år... Nej, jag är inte nöjd men tar med mig hur jag sprang innan missen, hur jag startade om och hur bra det gick sista tredjedelen av banan då jag låg i täten och drog en mindre klunga.

Mitt lag slutade på plats 34, en placering som för visso är toppen för ett tredje lag men jag vet att fler i mitt lag gjorde några små missar och på en bättre dag hade vi säkert kunnat ta oss ner mot en plats runt 25. Men i orientering finns inga OM, allt ingår - även missarna, vilket vårat första lag hade till fördel på sista sträckan där fler av topplagen gjorde misstag så att Annika Billstam kunde springa förbi och bärga bronset.

Nästa stafett blir DM den 15 september, då tar jag revanch!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar