måndag 1 juli 2013

Nya träningskompisar

Nya träningskompisar,
Alpina skejtrullskidor
I helgen införskaffade jag mig mina första skejtrullskidor. Jag åker  inte så mycket skejt på vintern, men det kan vara kul att bryta av den klassiska träningen ibland och nu tänkte jag att detta även får gälla under barmarkssäsongen. Ett kanonerbjudande dök upp och det kändes som ett bra tillfälle att slå till. 

Har bara hunnit testa dem ett pass och det var riktigt roligt, mer frihetskänsla än med klassiska skidor. Kände direkt att detta blir perfekt för min träning av balans och tyngdöverföring, två tuffa delar för alla oss som börjat med skidor på senare år.

Jag är även riktigt sugen på att köra lite backintervaller för att öva upp tvåans växel ("den då man går med en arm före" som jag brukar kalla den) för att få lite bättre flyt uppför backarna i vinter. Det gäller för den delen inte bara i skejt utan jag har även gett mig tusan på att bli bättre diagonalåkare till kommande säsong. Steg ett togs i lördags då Mats filmade mig och jag insåg att jag har en stor utmaning framför mig. Men det blir kul, jag gillar att börja på botten och stegvis ta mig upp och jag känner lite som Emelie Forsberg skrev i sin senaste krönika i RW: 

"En vinst betyder förstås inte allt, men för mig är det rackarns stort. Det gäller bara att inse att den inte är större än själva resan som tagit mig hit".

Jag kanske inte tar någon vinst med min träning, men vägen till att bli bättre och utmana mig själv är det som driver mig och därmed också det viktigaste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar