måndag 22 juli 2013

Viker triathlon

Pokal, medalj och Bergsmor i gjutjärn i pris
I lördags gjorde jag debut i mitt första triathlon. Distansen var sprint och sträckorna som ingick var; simning 200m, cykling 8,5km och löpning 2km. Det var ett litet hembygds arrangemang som anordnades för andra året i rad och växt från ca 25 deltagare till det dubbla. Ett mycket trevligt och roligt initiativ som jag hoppas att Dalkarlsbergs IF fortsätter med.

Jag som aldrig kört triathlon förut var mest orolig för simningen, hur det skulle gå att simma i öppet vatten och om jag skulle dra i mig massa kallsupar och sjunka som en sten. Cykla och springa kändes lugnt, det har jag gjort många gånger förr.
Till min stora förvåning var jag uppe ur vattnet hack i häl Mats (som ändå kan simma bra) och min största utmaning var över, nu var det bara att ösa på resten tänkte jag. Men växlingen blev urusel,  jag var yr och tappade balansen samtidigt som jag brottades med mitt linne som inte ville på utan korvade sig mot den blöta huden.

Efter någon kilometer ut på cyklingen kom jag ikapp ledande dam. Det visade sig dock rätt snart att hennes crosscykel rullade på mycket bättre utför än min mtb-variant och jag blev lämnad efter som tvåa igen.

Växlingen mellan cykel till löpning gick betydligt bättre då det bara handlade om att lägga ifrån sig hojen och slänga av sig hjälmen. Med mjölksyran pumpandes i benen sprang jag iväg och fick snart syn på tjejen framför igen. Såg att jag tog in och förstod att jag skulle klara springa om och ta ledningen. Med bra flyt i löpningen sprang jag in i mål som segrare, rejält trött i benen och snor och slem i hela ansiktet men väldigt glad.

Mitt första triathlon gav mersmak, kan verkligen tänka mig att göra det igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar