onsdag 14 augusti 2013

3 Favoriter

Av alla träningspass som det finns att välja mellan finns det några som sticker ut. Några som är lite extra roliga. Pass som man kan längta efter att få köra och som gör en riktigt nöjd efteråt. Tyvärr går det ju inte att köra dem hela tiden, då blir det enformigt och säkert inte lika roligt längre. Passen förändras såklart också efter årstid och vad man har tillgång till, samt kan variera om man begränsas av skador eller annat. Just nu har jag tre pass som lätt går in under kategorin Favoriter.

Kombinationspass
Extra långt pass i A1-tempo där jag kör cykel och rullskidor. Oftast ungefär två timmar av vardera där jag börjar med cykel och byter till rullskidor. Tror det är bra att lura kroppen genom att köra det som jag vill prestera i sist av de två grenarna. På det viset tränar jag kroppen att hålla tekniken även under tröttare förhållanden. Skulle det vara så att det passar bättre med rullskidor först kör jag såklart i omvänd ordning.

Cyklar landsväg eller
MTB på kombipassen
Mossintervaller
Min nyaste träningsform som jag skrev om i förra inlägget. Kan man inte springa på hårt/fast underlag är det en befrielse att iallafall få göra det på en mjuk mosse. Blandar mellan kortare interaller (3-5min) och långa (~11min). Försöker behålla en upprätt position med normalt löpsteg även om det kan vara svårt när man sjunker ner. Hade det funnits en större mosse i Uppsala hade jag säkert även försökt mig på att springa långpass.

Långa backintervaller
Intervaller i 10-15min som ger bra träning i A3/A3+ zon samt teknikträning i flera växlar (stakning, stakning med frånskjut och diagonal). Tyvärr har jag inte tillgång till någon sådan lång backe här hemma men passar gärna på att köra uppför backen till Ånnaboda (i Kilsbergen) när jag är i Örebro eller när jag är på läger/resa till tex. Idre. Kanske är det just för att jag inte har tillgången som gör det till en favorit, eller är det den härliga utmattningen efteråt som är grejen....

Backen Idre-Nipfjället

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar