onsdag 28 augusti 2013

Vasastafetten

Laddat gäng i Mångsbodarna
Det var fantastiska förhållanden med solsken och relativt torra marker när 2013-års upplaga av Vasastafetten avgjordes idag. Stafetten sträcker sig längst Vasaloppets leder, från Sälen till Mora, i såväl blandad terräng som varierande distans på de tio sträckorna. Varje lag består av 10 löpare som antingen kan tävla i dam-, herr- eller mixklass. Karlslunds IF ställde i år upp med ett av vardera där damlaget kom på pallplats med sitt brons, herrarna tog en fjärdeplats och mixarna en fin 22a plats. För egen del blev det PB på tredjesträckan där jag kapade 25sekunder från förra året och landade på 44min18sek.


Men vi tar det från början. Damlaget var något modifierat från förra året, men för den delen inte svagare så vi siktade på att försvara fjolårets seger.

Damlagets väg från Sälen till Mora
Klockan 8.00 gick starten och Edita sprang iväg tillsammans med knapp 500 andra lag för att ta sig de nio kilometrarna till Smågan. Hon växlade ut Elin som fyra, 1min och 25sek efter ledande Anders Skishop. Elin sprang jämt mot sin fjolårs tid och var nöjd efter insatsen där hon plockat en placering, men tappade lite tid till nu ledande Sundbybergs skidor.

Jag gick ut 3.25 efter ledarna och började min kamp. Hade som mål att slå min förra tid och förhoppningsvis också ta in tid på lagen framför. Det var som sagt rätt torrt i backen och mina 11 kilometrar kändes lite snällare och uppförsbacken inte lika lång som sist. Tyvärr fick jag magknip som kom och gick vilket gjorde att jag stundvis hade svårt att andas pga smärtan och fick släppa lite på farten men ökade på så fort smärtan inte var lika intensiv.

Jag är ändå jättenöjd med min sträcka då jag både passerade och drog ifrån lagen framför och kunde växla ut Elsa i ledning med 1min och 20sek. Vann sträckan (sett i damklassen) med lite drygt fyra minuter framför Linn Nilsson, och ger mig klart godkänt för insatsen.

Jag, mitt på sträcka 3
Elsa fick kämpa hårt på den fjärde sträckan där stumma ben satte stopp för ett topplopp och hon tog sig i mål som andra lag, passerad av formidabla Linda Take, Löfbergs, som tagit ledningen med dryga sex minuter. Ut på sträcka fem, den längsta och kanske mest avgörande  skickades så Benita. Hon gjorde ett snabbt och stabilt lopp men tyvärr var de andra lagen strået vassare och puttade ner oss till en femte plats. Tio minuter efter ledande Löfbergs fick Susanne ge sig ut på den sjätte sträckan.

Här efter följde fyra kortsträckor som Susanne, Kristin, Therese och Tekle fick ta sig an och förvalta genom att inte tappa för mycket tid och fortsätta kämpa mot en bättre placering.  Sagt och gjort. Susanne tog direkt in en placering vilket la oss på en fjärdeplats som tjejerna höll, och Tekle på den nionde och näst sista sträckan kunde skicka ut Annika mindre än en minut efter tredjeplacerade Anders Skishop.

Annika avslutade mycket bra och tog upp laget till pallplaceringen som vi ändå måste se som ett gott resultat då årets motstånd minst sagt var tufft.

Vatten i skuggan efter målgång
För mig väntar nu jobb resten av helgen och jag hoppas blåsorna i hålfötterna inte ska göra allt för ont ;-)

Väl mött nästa år, då ska vi högst upp på tronen igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar