måndag 28 oktober 2013

Lite om det senaste: Team Sysarb blir Sysarb Oneway, Maria stärker upp, en smärtsam behandling och träningshelg i Torsby

De senaste veckorna har jag levt bakom datorn skrivandes på C-uppsatsen som är ett nödvändigt ont för att få ut sjuksköterskelegitimationen. Jag och min kollega har stundvis rivit våra hår av frustration, det har ibland tagit oss en hel förmiddag för att skriva ett enda stycke. Nu är vi i alla fall klara för denna gången och har gått ut på praktik i fyra veckor innan vi ska ta upp skrivandet igen. Utanför livet bakom datorn har det ändå hänt en hel del, vissa rätt smärtsamma saker och vissa väldigt glädjande.

Det mest aktuella som hänt är att Team Sysarb bytt namn till Sysarb Oneway, vilket kungjordes i ett pressmeddelande den 24/10. Själv känner jag att det känns kul att ett så stort företag tror på oss och vill vara en del i vår framfart!
En till "nyhet", som inte är så ny längre (kom ut den 15/10) är att Maria Gräfnings stärker upp teamet till kommande säsong. Det känns oerhört roligt och sporrande med en till tjej i teamet. Från mitt jobb är jag van med att umgås med enbart killar så det är absolut inga problem på det viset, men det blir faktiskt lite roligare om det finns en tjej till i sällskapet. Bara små saker som tex att ha någon att prata med i omklädningsrummet gör det hela lite trevligare.

Maria stärker upp teamet
Så till något mer smärtsamt. Jag har varit på min första stötvågsbehandling för hälsenefästet och det var allt annat än skönt vill jag lova. Stötvågsbehandling beskrivs så här på Uppsala Fysiocenter:

Stötvågsehandlingen stimulerar och accelererar kroppens egna läkningsprocesser genom en aktivering av immunsystemet, ökad blodcirkulation och en ökad ämnesomsättning i cellerna. Tryckvågorna bryter även ned försvagad och smärtande ärrvävnad samt möjliga förkalkningar och ökar återuppbyggnaden av ny stark och frisk vävnad vilket minskar risken för återfall.


...Själva behandlingen kan vara smärtsam under några minuter....

Sjukgymnasten hade i alla fall varnat för att det skulle göra ont (inte att det kan göra ont) men jag kunde inte i mitt liv föreställa mig det som väntade. Går kanske att likställa med att få änketötar (ni vet då man slår i armbågen och det ilar i hela armen) av värsta sort konstanta under några minuter. Nej det var sannerligen inte skönt och jag fick krama kudden riktigt hårt vid några tillfällen. Ska gå på två behandligstillfällen till och det är inte direkt något jag ser fram emot, men förhoppningsvis blir jag hel av detta.

Foto: www.totalhalsan.se

Helgen har annars spenderats i härliga Torsby skidtunnel. Känns bra att ha gått på skidorna igen efter några månaders uppehåll. Körde enbart distanspass med fokus att hitta tillbaks till åkningen och få lite skidvana. Tanken var att hålla distanspuls (A1), men det var svårt i uppförsbackarna och hamnade ofrivilligt i A3 (intervallpuls) första passet, sedan lugnade den ner sig till A2. Ett pass valde jag att enbart staka och resterande körde jag traditionellt med några extra teknikövningar insprängda. Nu längtar jag riktigt mycket till säsongen drar igång på allvar. Till dess: rulla försiktig – lövhalka och frost är inte att leka med, vi vill inte bryta några ben så här nära avstampet, det vore trist. Take care!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar