onsdag 9 oktober 2013

Paolo Roberto gästade nätverksträff

Då har årets nätverksträff för kvinnor inom räddningstjänsten passerat. I två intensiva dagar har jag lyssnat på föreläsningar, suttit i diskussionsgrupper, testat ny utrustning och utbytt erfarenheter med mina kollegor från hela landet. Träffen hölls i Knivsta, arrangerad av brandkåren Attunda.

Paolo Roberto,
 -"Född i form" som han sjäv säger

Deltagarbild

Den första föreläsningen hölls av min namne Roberto, Paolo Roberto. Hur många gånger jag fått frågan ifall vi är släkt har jag ingen aning om, men nu kan jag i alla fall säga till alla er att vi inte är släkt på något vis, råkar bara ha samma efternamn. Hans föreläsning var rätt så intressant, inte jättehänförande men ändå värd att lyssna på. I en och en halv timme fick vi höra hans historia om varför han hamnade i de kriminellas värld, hur han blev proffsboxare och hur han kom dit han är idag. Många köpte hans träningsbok efteråt men jag avstod, tror inte att den skulle hjälpa mig så mycket i min träning...

Den andra stora föreläsaren var Stefan Magnusson, grundaren till konceptet "Friska brandmän" och Skellefteå modellen. Jag har tidigare redan hört en kortare version av samma föreläsning men blev lika tagen igen. Det går inte att blunda för cancerrisken vi brandmän utsätt för. Vi måste bli bättre på att sluta exponera oss i onödan för de giftiga partiklarna från bränder. Mycket handlar om arbetet då jobbet är klart, alltså då vi återställer material och tvättar våra kläder efter larm. Partiklarna slutar inte att vara farliga bara för att vi inte är kvar på skadeplats, de gör oss ont även efteråt om vi andas in dem, får dem på huden eller råkar svälja ner dem. 

Efter två dagars stillasittande och fika, mackor och mat i mängder hade det varit skönt att ge sig ut på ett ordentligt träningspass. Tyvärr kände jag av något konstigt i halsen under gårdagskvällen så tar det säkra före det osäkra och väljer någon extra vilodag, men är igång igen redan imorgon känns det som. Är känslan rätt och inget bryter ut springer jag 25-manna på lördag. Orienteringsstafetten som engagerar hela klubben då laget måste innehålla unga, gamla och alla däremellan. Ska bli kul att träffa Linnékompisarna igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar