måndag 11 november 2013

Träning, plugg och snö


Det har varit en bra och effektiv helg i Örebro. Jag har tränat hårt, pluggat inför sluttentan och slappat framför TVn med två filmer. Mats har servat mig med mat och träningshjälp vilket har gjort att allt rullat på mycket bra. Igår fick jag dessutom åka skidor på snö, ja nästan iallafall...


Helgen i Örebro började med ett kvällspass på rullskidor tillsammans med Mats och Eknor (som bor tvärs över gatan). Väl ute på passet träffade vi bröderna Karlsson, Tobbbe och Simon, från klubben som var ute och borrade. Det var tydligt att de körde EBK-intervaller, vilket vi också skulle göra men tyvärr befann vi oss i olika delar av passet och kunde inte samköra. Kvällen var varm och jag var tvungen att ta av mig överdragsjackan och pannbandet för att inte koka. 

Lördag förmiddag körde jag distans i fyra timmar. Första tre hade jag sällskap av flera klubbkamrater men den sista timmen fick jag köra själv. Såklart kom regnet och blåsten precis då vilket gjorde att den kändes lite extra slitsam, från sällskap och bra väder till ensam och grisväder. Det som inte dödar, det härdar. Efter lunch satt jag insjunken i mina böcker likt en plugghäst i ungefär tre timmar i sträck tills det var dags för pass 2, stabilitetsstyrka, som genomfördes hemma för att spara tid. Efter det blev det middag och film.

Söndagen var lite kyligare och uppe i bergen hade det lagt sig ett litet lager snö. Morgonpasset bestod i långa backintervaller, ca 10min, som upprepades fyra gånger. Mats fick agera chufför och åka ner på rullorna medan jag väntade uppe för att sedan få skjuts ner. Hemma blev det sen lunch och återigen plugg för min del medan Mats åkte iväg och firade farsdag. Vid femtiden gav jag mig ut på en skön distanscykling, tog rundan till Garphyttan via Frösvidal och tillbaks på banvallen. Det var länge sedan jag cyklade och upptäckte att jag faktiskt har saknat det. Kvällen avslutades med brakmiddag, en film och massor av nötter och chips (för att återställa energi- och saltbalansen...kan man försöka intala sig själv iaf).

Ett gott försök till skidor på snö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar