tisdag 10 december 2013

Skidor, skidor, skidor


Madshus Redline
Nu har jag äntligen provåkt min nya skidpark! Madshuslaggen har legat och väntat ett bra tag på att jag ska komma iväg på snö för att kunna testa dem och i förra veckan var det dags. For upp till Tänndalen tillsammans med några klubbkamrater för att genomföra ett ordentligt snöläger, och vilket läger det blev! Många timmar i spåren avlades, de flesta med mantrat teknik, teknik, teknik snurrandes i huvudet men också en hel del fokus på att känna på de nya skidorna. Jag är mycket positiv efter testerna och tror att det här kan bli riktigt bra. Tillsammans med de nya pjäxorna fick jag en go och stabil åkkänsla, gillade släppet i skidorna och ECL-pjäxornas lilla häldropp som gjorde att jag kunde stå avslappnat.


Tränade med KIF-power som utmanar i vinter

Men det var inte bara materialet som kändes bra. Jag fick även ett kvitto på att barmarksträningen med all rullskidsåkning har givit resultat. Känner mig stark i stakningen och träffen börjar komma även på snö. Diagonalen är det lite svårare med. Som jag nämt tidigare är Uppsala väldigt platt och det är svårt att få till bra back- och diagonalträning. Det är också lätt att fuska på rullorna. Backspärren gör ju att man alltid har bergfäste och jag (och säkert andra?) genomför inte tyngdöverföringen ordentligt på grund av detta...*skärpning*! Blir till att fortsätta nöta teknik.

Väl hemma i Uppsala igen möttes jag av vita gator och minusgrader. Ryktet sade att spåren ute i Storvreta var riktigt bra (med tankte på snömängden) och jag åkte dit direkt efter nattskiftet idag. Hann åka någon timme innan det började smådugga och plusgraderna gjorde att snön började falla ner från träden. Det slutade dugga rätt så snabbt men det kändes att snön började blötas och det gick lite trögre på vissa ställen. Helt okej ändå att kunna snurra runt på en 7,7km lång slinga med endast ett fåtal gräsgenomslag. Blir spännande att se hur det ser ut imorgon, om inte annat såg jag att de sprutat konstsnö inne på stadion som bör klara sig rätt så bra i plusgraderna.


Innan plusgraderna slog till


1 kommentar:

  1. Hello Kristina,

    I tried to send you and email about Portuguese Orienteering team but the email came back.
    I think I have a wrong email adress. Can you contact me via google talk?

    SvaraRadera