fredag 31 januari 2014

Läger i Seefeld

Utsikt från lägenheten med spåren precis utanför

Efter Marcialonga for jag och delar av teamet vidare till Seefeld i Österrike. På vägen hit hade vi ett träningstopp i Lavazé och ett bilbyte i Bozen (hyrbilen från München gick sönder i Italien) innan vi var framme. Nu har vi varit på plats i några dagar och jag stortrivs verkligen. Inte bara för att jag fått möjligheten att vistas i ett skidparadis några dagar utan också för att vi i gänget har väldigt roligt ihop. Vi bor på ett lägenhetshotell i Mösern med skidspåren direkt utanför dörren och oslagbara vyer var man än vänder sig.

I onsdags hade vi en fantastisk dag som lätt går in på topp 5-listan på bästa skiddagar någonsin. Solen sken hela dagen, det var några grader kallt i luften och spåren var välpreparerade. På förmiddagen var vi först ute i drygt tre timmar för att sen i princip bara gå in, byta till torrt, äta lunch och sen ge oss ut igen. Det gick bara inte att stanna inne. Det skar i själen att inte vara ute. 

Svårslagen dag i bergen
Jag och Maria fick ett superlugnt pass tillsammans på eftermiddagen bara vi två vilket kändes jätteroligt. Vi kunde åka runt och snacka och bara vara där och då. Att kunna stanna, titta upp och få rysningar i hela kroppen av den fantastiska naturen är inte vardagsmat precis. Jag kände mig mycket lycklig och är tacksam för möjligheten att vara här.


Efter att ha kört flera lugna promenadpass skruvade jag igår upp tempot lite och körde några intervaller runt stadion i Seefeld. Hoppas att detta varit en bra uppladdning inför söndagens race i Tyskland som ska bli himla spännande. Jag är förväntansfull då detta blir min första start i König Ludwig Lauf och frågan jag ställer mig, staka eller gå med fäste, är nästa beslut som måste tas. Men först; massa vila, mat och kanske ett eller annat parti Settlers.
Håll tummarna för mig och mina teamkamrater på söndag. Vi som kör är jag, Maria, Linus, Dan, Henrik och Tobias. Loppet kan ni följa på TV 4 Sport med start 08.55.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar