tisdag 28 januari 2014

Marcialonga

I söndags var det dags för den andra deltävlingen i Swix Ski Classics, Marcialonga i Italien. För egen del var det min andra start i loppet och jag visste vad som väntade; först 18km stigning upp till vändningen i Canazei, sedan 47km i princip lätt utför till den andra vändningen i Molina där det började stiga svagt för att sedan avslutas med tre kilometer serpentinväg rakt upp till byn Cavalese. Mitt lopp gick bra fram till de där sista kilometrarna, där var all energi slut och det kändes som att jag studsade mer upp och ner än tog mig framåt med min så kallade diagonal som kanske mer kan kallas stavgång. Slutade i alla fall som nia och blev tredje bästa svenska vilket jag är mycket nöjd med.

Påväg upp till Cavalese
Foto: Daniel Nordström 


Tyvärr fick jag inte starta med de andra seedade tjejerna då arrangörerna vägrade att placera mig där, varför vet jag inte, och trots hårt jobb och påtryckning från våra lagledare och Ski Classics förblev jag kvar i startled två. Eftersom jag visste hur det var från föregående år hade jag ställt in mig på trängsel och tog det därför lugnt och försökte att bara flyta med. Jag tyckte faktiskt att det blev en bra start utifrån förutsättningarna, hängde på teamkompisen Per som jag sedan hade följe med hela vägen till Canazei.

Stora delar av loppet åkte jag sedan tillsammans med norskan Inger Liv Bjerkreim Nilsen och ryskan Olga Rocheva vilka slutade sjua, respektive åtta. Tyckte att loppet gick fint i 67km, jag kände mig pigg och skidorna gick bra, men sen när det vände upp mot Cavalese var det som sagt tack och god natt på energi. Visst, det ska vara jobbigt att ta sig upp, men det blev en sådan kontrast till den goda känslan jag haft under hela loppet. Får tacka de hejdlösa hejarropen och alla bjällrorna från åskådarna som överröstade mina onda tankar (som sa åt mig att stanna och vila lite) att jag kom upp, helt utpumpad med glad över ett bra lopp.

Pannband och skärm åkte av i backen
Foto: Daniel Nordström 
Loppet i siffror:

Placering:     9
Tid:               3.40.54.60
Segertid:       3.27.54.10
Distans:         70km
Startande:      1006

Snittpuls:       167 (ca 85% av max)
Toppuls:        184 (ca 95% av max)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar