tisdag 11 februari 2014

Full rulle, Orsa Grönklitt Ski Marathon och en obefintlig vinter i Uppsala

Efter hemkomsten från Italien-Österrike-Tyskland resan har det varit fullt upp och jag har haft mycket att stå i. Jag hann inte mer än hem och vända i dörren där jag dumpade mina väskor innan jag drog vidare till Stockholm för styrelseutbildning. Därefter var det jobb som följde och inte förens framåt torsdagen kunde jag börja packa upp väskorna. På fredagen åkte jag sedan hem till Mats i Örebro för att kunna hänga med i bilen som gick upp till Orsa på lördag morgon. Där väntade ett riktigt vallaföre och det var allt annat än lätta förhållande i Orsa Grönklitt skimarathon.

Tävlingen gick inte alls bra för min del. Varken kropp, skidor eller stavar fungerade och jag kände mig fastnaglad redan i första backen, det gick bara inte. Loppet blev således en slitsam historia där jag var nära att bryta i varvningen men körde vidare, hade jag åkt hela vägen upp till Grönklitt så kunde jag lika gärna fullfölja. Jag hoppas nu att jag genomfört säsongens riktigta bottennapp och blickar framåt mot kommande tävlingar. Fram tills dess, träning!

Tyvärr är träningsförhållandena i Uppsalaområdet riktigt dåliga. Försökte mig på ett skidpass i Storvreta konstsnöspår idag men gav upp efter endast 20min. Det var alldeles för isigt, för djupa hål för stavisättningen (stor risk för stavbrott!) och stenar lite här och där för att jag skulle kunna få ut någon sorts träning överhuvudtaget. Med massor av pepp från Mats åkte jag sedan till gymet och körde ett lugnt pass i sällskap med OS-sändning på mobilen. Imorgon lutar det åt att det blir ett pass på rullskidorna, känns helt fel men vad ska man göra när vintern vägrar infinna sig?

Ånnaboda utanför Örebro har betydligt bättre
träningsförutsättningar än
 Uppsalaområdet

2 kommentarer:

  1. Jag hittar ingenstans där jag kan kontakta dig. Men ville bara gratulera dig till en fantastisk prestation i tjejvasan!! Fick se på reprisen eftersom live gick mitt i natten min tid här i Kanada.
    Hälsningar
    Frida Guerrero

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket Frida! Kul att du tittade på sändningen i efterhand :-)

    SvaraRadera