tisdag 4 februari 2014

König Ludwig Lauf -en bra dag för teamet

Den platta stakbanan med start och mål i Tyska Ettal passade oss i SysarbOneway mycket bra och flera av oss åkare var nöjda med både tävlingen och skidorna som gått som spjut. För egen del blev resultatet en till fin topp-10placering i och med min åttondeplats, vilket också innebar att jag placerade mig som totalåtta i sammandraget i Swix Ski Classics. Maria gjorde sitt livs staklopp och slutade på placeringen före mig, knappa 1,5min från pallplats! Killarna radade upp sig på placeringarna 48, 55 och 56 i och med Dan, Linus och Tobias prestationer.

Jag och Inger Liv tackar varandra för ett gott lopp och bra jobb


Jag fick en halvhygglig start. Tyckte att jag hängde med bra i början men låg lite för långt bak när den stora klungan jag befann mig i sprack upp och blev två och vi tappade kontakten med de där framme. När jag insåg att vi inte skulle lyckas täppa igen luckan fram till de andra fokuserade jag istället på att hålla en mer framskjuten position i den nya gruppen som bildats för att vara med vid nya uppbrytningar.

Det som var roligt i klungan var att vi blev så många tjejer samlade istället för att vara helt utspridda bland killarna. Jag åkte stora delar av loppet tillsammans med Nina och Solfrid från Ski Pro Am samt min kompanjon från Marcialonga, Inger Liv från Team United Bakeries. Detta gjorde hela loppet mycket mer spännande eftersom att jag aldrig har varit med om någon spurtuppgörelse på skidor tidigare. Med positiva tankar om att jag kan klara en spurt, samt att jag hade en plan inför upploppet (vi hade pratat igenom eventuella scenarion kvällen innan) kände jag mig förväntansfull inför uppgörelsen.

Några kilometer innan mål drogs farten upp ordentligt när en kille från IK Rex kom ikapp och vi bestämde oss för att hänga på. Ungefär i samma veva började vi också varva den stora massan av motionärer och det blev ett ständigt kryssande med balanskrävande jobb i de sladdriga spåren för att ta sig om. Det enda som snurrade i huvudet var att inte släppa lucka till Rex, hålla positionen och att inte ramla. Målet närmade sig och jag visste att jag hade skaffat mig ett bra läge genom att ligga först av oss tjejer. In mot upploppet följde jag planen, höll på att ramla men stod upp, fick fart på armarna igen och spurtade i mål som åtta hett jagad av Inger Liv som kom hack i häl på nionde plats.

Nöjda tjejer
Efter en mycket lyckad resa som har inneburit två tävlingar och ett mellanläger (i totalt tre olika länder; Italien, Österrike och Tyskland) är jag nu hemma i ett blaskigt Uppsala för att återgå till vardagslivet en stund igen. Ett stort tack till alla ledare ( Johan, Hanna, Andreas och Daniel), vallarna Widar och Sören (som fixat superskidor) och alla åkare för en fantastiskt rolig resa. Detta gör vi om nästa år igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar