lördag 22 mars 2014

Det närmar sig slutspel

En vecka kvar, sen smäller det! Sista etappen i Swix Ski Classics, Årefjällsloppet, ska genomföras och därmed avrundas säsongen och säcken ska knytas ihop. Det ska bli fantastiskt roligt och jag ser verkligen fram emot att få åka loppet utan influensarester i kroppen (som förra året), det kommer att bli tufft, absolut, men förhoppningvis tufft på "rätt sätt". 

Edsåsdalen, 35km från mål 
Inför avslutningen leder Seraina Boner i sammandraget, och i princip det enda som kan rucka hennes totalvinst är om Laila Kveli vinner och Seraina blir åtta. Själv ligger jag sexa, en placering som kan bli både bättre och sämre lite beroende på vilka som startar. Än så länge finns inga startlistor för teamelitåkarna men jag gissar att det kommer många hungriga till start och att det blir hårt om placeringarna. Jag ska därför fokusera på att göra mitt lopp, och göra min prestation så bra som möjligt så får vi se hur långt det räcker, för vad de andra gör kan jag ändå inte påverka. Utöver teamåkarna finns namn som Sofia Bleckur och Magdalena Pajala i startfältet vilket spetsar till det hela lite extra.

Sen ska det bli skönt med lite semester från skidor och träning, bara softa och ta det lite lugnt och samtidigt köra rehab för hälen. Efter att jag tackat nej till orienterings EM i Portugal (pga jobb och annat) bokade jag en tid för kortisonspruta. Hoppas kunna börja löpträna på riktigt igen och i framtiden diagonala utan smärta. Men än är jag inte där....först: fullt fokus på Åre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar