tisdag 1 april 2014

Slut på säsongen och totalfemma i Swix Ski Classics


I lördags avgjordes långloppscupen Swix Ski Classics i Årefjällsloppet i strålande sol och några plusgrader, säsongen kunde inte ha avslutats finare. Det blev i och för sig inte någon topprestation från min sida men efter att ha deltagit i alla etapper (La Diagonela, Marcialonga, König Ludwig Lauf, Vasaloppet och Årefjäll) hade jag samlat ihop tillräckligt med poäng till en femteplats i totalen. Det känns kul såklart.

Jag hade inte så höga förväntningar inför loppet i lördags och med det tuffa startfältet visste jag redan på förhand att en bra placering skulle vara svårt, nej det skulle handla om att ta sig igenom och göra det så bra som möjligt utifrån mina egna förutsättningar. Med minnet av förra årets jävliga resa utan fäste hade jag på förhand bestämt att jag hellre skulle ha för mycket fäste än för lite. Och för att ha fäste till andra halvan av loppet då det skulle bli riktigt varmt behövdes klister. Klistret inkräktade dock på glidet i början då snön mer liknade kallföre och jag fick kämpa mot ifrysningar, ramlade vid ett tillfälle då det högg till ordentligt vid ett spårbyte och jag bara längtade tills att det skulle bli varmare.

Jag och teamkompisen Maria G åkte stora delar av första halvan av loppet tillsammans och vi kunde hjälpas åt en del. När det sen började bära uppför efter Hensjön, 33km åkta, orkade jag dock inte hålla samma tempo som henne. 17km från mål, när det äntligen började bära utför, tenderade kramperna att komma. Jag kände mig tom på kraft, det var tungt och även om jag hade vittring på Tatjana Jambaeva framför förmådde jag mig inte att kämpa ikapp. I mål slutade jag som 17:e, Maria G 15:e och vår nya stjärna Maria Rydqvist 8:a. Bland killarna var Kalle G först på sin 38:e plats följt av Packe på 69:e, Linus blev 81:a och Tobbe 85:a.

På kvällen var det sedan bankett på Holiday Club med alla teamdeltagare, servicepersonal och annat folk. Ett arrangemang som lyft sig från förra året där prisutdelning och hyllningar höll bra tempo, maten god kvalité och underhållningen var bra. Summa summarum så var det en fantastisk avslutning på en fantastisk säsong. Nu väntar en efterlängtad vila och rehabilitering av min häl, så skönt!


Teamets tjejer: Maria Rydqvist, Maria Gräfnings och jag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar