måndag 14 juli 2014

Sommar, sol och semester!

En vecka av min semester har passerat. 21 dagar återstår i det lediga innan jag måste återvända till jobbet och jag längtar inte tillbaks det minsta, än. Kickstartade ledigheten med att ta färjan över till Gotland för att springa både 2- och 3-dagars tävlingarna i orientering och sedan gå på en kompis bröllop. Hade otoligt tur med vädret som slog om från gråa trista juniblask till fina varma julisol precis tills att det var dags att åka och sen höll det sig så i princip hela resan.

I mål efter 2-dagars etapp 2
Att åka till Gotland är också tradition för mig och är något jag ogärna missar. För det är något speciellt med Gotland. Det är som att vara utomlands fast ändå i Sverige, oftast soligt och varmt med mycket människor och semesterstämning. Och tävlingarna, ja, de är ett sätt att komma ut och göra något på dagarna men som man inte måste ta på största allvar då terrängen och kartorna är som de är på ön och det är lätt hänt att man råkar göra en så kallad "Gotlandsbom". Dessa bommar beror på att det kan vara otroligt detaljfattigt, diffust, snårigt, skevt, platt och ibland mest likna bingo om man ska springa rätt eller inte. Jag hann med att göra både Gotlandsbommar och vanliga bommar under de totalt sex etapperna.

Rent resultatmässigt blev det ändå till slut en okej tredjeplats på den andra tävlingen, 3-dagars. Var dock en bra bit efter segraren Helena Karlsson från IFK Lidingö som vann sekunderna före Linnea Gustafsson, Leksands OK, vilka jag inte hade en chans emot då jag var helparkerad på de två inledande sprintetapperna där jag totalt var hela 7(!!!!)min efter och låg tia. Helt slaktad. Uch. #villheltsglömma. Tredje etappen gick bättre men tappade lite till i tid och fick gå ut som femma i den avslutande jaktstarten där jag alltså plockade två placeringar till. 2-dagars tävligen var mer som en upptakt där jag först hade svårt med avståndsbedömning, saknade plan för hur jag skulle springa och kände mig som en kalv som släppts ut på grönbete (blir lätt så när man inte orienterat på några månader). Slutade som totalsexa och hade börjat få in lite känsla att springa med karta igen efter två etapper.

Det var dock inte bara orientering för hela slanten. Rullskidorna har ju sin givna plats i packaningen och jag passade bland annat på att åka min favoritsträcka på Fårö, Lauterhorn - Langhammars. Mellan tävlingar och träningar blev det också bad, läsa bok och lite sightseeing. 

Raukar längst vägen mellan Lauterhorn och Langhammars

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar