fredag 5 september 2014

Ny energi påväg in

Även om det är sensommarvärme (helt underbart by the way!) som råder i skrivande stund så känns det helt klart att hösten är påväg att tåga in. Och det är något speciellt just det här med årstidsskiften tycker jag. Väder och vind förändras och våra rutiner och vanor måste anpassas. Något händer, något bryter av och hjärnan glider ur de invanda spåren från de gångna månaderna, förhoppningsvis med lite ny energi som resultat. Tydligast kanske detta ändå är då barmark övergår till vinterskrud, då rullskidor byts mot skidor, hjälm mot mössa och det äntligen är dags att börja tävla, men den kommer lite senare.... Denna övergång som sker nu är inte lika tydlig men mörkret som smyger sig på allt tidigare om kvällarna och den kyligare luften som kräver andra kläder vittnar ändå om att en ny period är på gång.

Från sommarens besök på Östersunds rullskidbana

Här i Uppsala märks även höstförändringen i stadslivet, studenterna har invaderat och alla arbetande är tillbaka från semestern, pulsen är något helt annat än för bara två veckor sedan helt enkelt. Det är trevligt och livfullt, man kan nästan ta på energin som folkmassan för med sig.

Blickar  jag bakåt i backspegeln på vad sommaren förde med sig kan jag inte annat än vara nöjd, inte sett till vädret i alla fall. Från det att jag klev av mitt sista skiftpass innan semestern i början av juli tills att jag åter satte foten på jobbet drygt fyra veckor senare så var det kanonväder. Fast för träningens skull var detta i ärlighetens namn lite jobbigt vissa dagar. Lätt att dra på sig vätskebrist i den stekande hettan och återhämtningen blev sådär av den dåliga sömnen pga värmen. Men jag har gnetat på och det känns ändå som att läget är under kontroll och att utvecklingen gått åt rätt håll.

Framåt i tiden väntar läger i Torsby nästa vecka, därefter en träningshelg i oktober och ett snöläger i november tillsammans med teamet. På tävlingsfronten ligger rullskidtävlingen, Uvk-rullen närmst vilket jag hoppas kunna delta på den 20e september om jobbet så tillåter. Under hösten ska även nya maxtester genomföras för att se om känsla och verklighet stämmer överens och om jag lyckats med min träning de senaste månaderna eller inte ;)

Ha det gott där ute!

4 kommentarer:

 1. Trevligt med ett inlägg hoppas dom kommer dugga tätare hehe, som nybliven studerande inom just träningsprestationer och förbättringar så ska det bli riktigt spännande att se hur det artar sigför dig. :-) kör hårt nu kristina

  Danneblom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Haha, jag ska bättra mig med skrivandet :) Lycka till med dina nya studier, låter väldigt intressant!

   Radera
 2. Kul att se dig på vår bana i Östersund! Hoppas det blev bra pass och att du inte fick snurren efter alla varv i värmen :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nöjet var på min sida! :) Blev ett av sommarens bästa träningspass där uppe på banan , hur kul (och jobbigt) som helst!

   Radera