tisdag 16 september 2014

SysarbOneway i Torsby

Nöjd efter dagsverket i tunneln
Äntligen har jag varit tillbaka på skidorna igen efter ett långt sommaruppehåll! Fem dagars läger i Torsby med teamkompisarna i SysarbOneway är avklarade och jag är trött, sliten och seg men samtidigt väldigt glad, nöjd och nymotiverad. Allt som allt blev det nio träningspass varav sju på snö och två på rullskidor (ett Hovfjällsrace och ett intervallpass) så konstigt vore det väl om det inte kändes i kroppen efteråt. Att få komma iväg på läger betyder mycket för mig som tränar mestadels själv, att få sällskap under träning, några att bolla teknik, träning och utrustning med och att få umgås med likasinnade är något jag värdesätter högt.

Magnus Jonsson, Kalle Gräfnings och Linus Larsson pustar ut efter
intervallerna upp till Hovfjället
Kalle hade lagt upp en plan för lägret som innehöll distans, intervaller, race och styrka. Jag som inte varit på snö på länge prioriterade att förlägga alla distanspassen i tunneln medan några valde att köra utomhus endel av de träningarna. Fredag förmiddag stod Hovfjällsrace, klassiska rullskidor (2:or) på schemat. Såklart var detta det enda tillfället på hela lägret som det regnade vilket kändes jäkligt typiskt men alla kämpade på väldigt bra upp för den 7,4km långa backen och de tuffa 360 höjdmetrarna. Jag, vingel-Stina, lyckades såklart ramla och fick två fin fina blåklockor och skrubbsår på knäna men var rätt så snabbt uppe på fötterna igen och var glad över att det är bättre att ramla när det går uppför än när det går utför.

Lunch på Valbergsängen, alltid med efterrätt!
Vi visste på förhand att återförsäljare av skidor, pjäxor, stavar, valla och annat skidmaterial skulle var på plats i tunneln för att visa upp sina produkter och att det skulle kunna bli trångt där inne. Men jag har aldrig haft en sådan lugn och folktom vistelse i tunneln som denna gång. Lyckades timade in passen bra och vid några tillfällen var vi nästintill helt ensamma. Det var något helt annat än de läger jag varit på förut som legat lite senare i oktober då det är smockat med skidåkare och man måste kryssa sig fram och sällan får något flyt i åkningen. 

Summa summarum så är jag väldigt nöjd med lägret och jag ser framemot nästa teamträff i oktober!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar