måndag 6 oktober 2014

Träningsdagar i Örebro

I torsdags tog jag bilen till Örebro för att träffa och träna med några av teamkompisarna i tre dagar. Maria Rydqvist skulle även hålla en öppen föreläsning om träning, prestation och motivation på universitetet vilket jag givetvis ville lyssna på. Klubbkamrater från Karlslund var inbjudna att hänga på och vi fick även besök av bland annat Johan Kanto från IK Stern, Göteborg, och Olivia Hansson, Garphyttans IF, under träningarna.

Det var dimmigt och blött under racet
Det hela inledddes på torsdagskvällen i ett dimmigt och fuktigt Kilsbergen där sista etappen av rullskidcupen Moto Eagle Tour gick av stapeln. Med start i Lannasvackan och mål i Ånnaboda tillryggalades ca 14km där de första 11 kilometrarna gick i lite småkuperad terräng med mycket stakning för att sedan avslutas med den tre kilometer långa backen från Garphyttan upp till Ånnaboda. En riktigt bra start på träningsdagarna även om jag fick se mig besegrad av både Olivia och Maria.

Johan Kanto sällskapade oss uder träningsdagarna
Nedåkning efter intervaller inne i Örebro
Fredagsförmiddagen bjöd på ett distanspass ute på Närkeslätten, eftermiddagen på ett intervallpass inne i Örebro och under kvällen höll Maria sin föreläsning. Roligt med en intresserad publik som ställde många, och bra frågor. Det jag bland annat med mig från föreläsningen är de tre olika typerna av mål som Maria pratade om, trygghet, realistiska och barriärbrytande. Förut har jag mer tänkt på att ha kort- och långsiktiga mål och att de ska vara enligt principen SMART. Specifika, mätbara, accepterade, realistiska och tidsbundna.

Maria föreläser på GIH
Dagarna i Örebro avslutades sedan med löpintervaller i mossen och ett besök vid klubbstugan där Karlslundsloppet arrangerades.

I oktober väntar nu en lite tuffare övergångsperiod när asfalten hårdnar, stavfästet blir uselt och de fallna löven gör det halt. Det blir till att bita ihop och kämpa vidare till november då jag hoppas på snöpremiär!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar