fredag 21 november 2014

Den dubbla premiären

Nöjd efter målgång
Idag hade jag en dubbelpremiär på skidorna i Bruksvallarna. Det var den första tävlingen för säsongen samt mitt första riktiga race på en traditionell distans (6km). Visst, jag har åkt två-tre stycken 5-kilometers lopp i lokala tävlingar och 10-kilometer på Brand-SM, men inget som kan mäta sig i svårighetsgrad och tuffhet som det här. För de vana traditionella åkarna var det här inte något speciellt svårt, lite jobbigt kanske, men inte några konstigheter rent tekniskt. För mig dock så var nog den största utmaningen att hålla mig på benen och inte falla i utförskurvorna, upp kommer man alltid på ett eller annat sätt oavsett om tekniken brister eller fästet släpper.

Jag är i alla fall nöjd med min insats. 55a av 79 som gick i mål, knappa tre minuter efter Kalla. Ja, tre minuter på 6km är lång tid, men det spelar inte så stor roll, jag ska vara rejält distanserad konstigt vore det annars. Det här är inte min arena och det är inte nu jag ska prestera, samtidigt vill jag såklart göra så bra ifrån mig som möjligt utifrån mina förutsättningar. Därför gick jag in i dagens tävling med ett öppet sinne och inställningen att det skulle bli en bra genomkörare för kroppen samt för att få kittla tävlingsnerverna lite.

Och vilken genomkörare det sen blev! Jisses, det var länge sedan jag tog i så här mycket. Känns kul att vara igång igen med tävlandet även om jag vet vad som väntar de kommande veckorna där hemma….

Vill passa på att rikta ett stort tack till far och son Karlsson som hjälpte mig med vallningen idag, jag har er att tacka att jag inte tappade mer än behövligt!

Skidtester med Karlssons dan innan tävling
Ha det fint där ute och håll tummarna för att snön snart börjar dimpa ner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar