måndag 15 december 2014

Ski Classics 2015 är igång! La Sgambeda stod för premiären


I helgen gick startskottet för Ski Classics 2014/2015 i Italienska Livigno i samband med La Sgambeda. På lördagen genomfördes en prolog, 15km, och på söndagen ett (kortare) långlopp, 35km. Detta innebär att två av de totalt nio tävlingarna som igår i cupen har genomförts och de sju resterande loppen kommer att äga rum under 2015 med Jizerská Padesatká först ut den 11e januari. Själv är jag inte alls nöjd med premiären, rent av besviken över att det gick som det gick.

Jag hade en strulig prolog, som förvisso började bra, men som efter en dålig kurva innebar att jag tappade klungan, Maria som fick en lite sämre start kom ikapp, vi körde ihop för att sedan åka fel i varvningen, där jag dessutom ramlade och tappade ännu mer tid. Nej, det var inte så bra. Däremot åkte herrarna i laget riktigt starkt och räknade man ihop våra tider (bästa dam+ 2 bästa herrarna) hamnade laget på en tionde plats totalt efter prologen och efter långloppet ligger vi nu 12a i totalen.

Jag och Maria i prologen
Foto: Swix Ski Classics.
Långloppet, som faktiskt var rätt så kort (35km), avgjordes alltså på söndagen. Med en relativt platt bana och mycket stakning så borde loppet ha passat mig, men kombinationen av något tröga skidor och en sämre dag uppe på höjden (1800-2100m.ö.h) gav en totalstum kropp som inte kunde kämpa, inte kunde prestera. Att tvingas gå i uppförsbackar och endast ha siktet på att ta sig i mål resulterar såklart i ett fruktansvärt tidstapp uppåt i resultatlistan. Jag tar med mig erfarenheten och siktar framåt, nu kan det bara gå bättre.

Åkare, ledare och vallare i Skistart.com-Bergslagen

Trots dålig prestaion gav Livigno en enrgiboost i form av sol
Tackar ledare, vallare och åkare för en härlig helg tillsammans, vi ses igen i januari!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar