måndag 26 januari 2015

Marcialonga 2015

Sista backen upp till mål

Jag är inte riktigt nöjd, men heller inte missnöjd med gårdagens lopp i Marcialonga. Det var en bra insats men jag hade hoppats på en bättre utdelning, blev 11:a. Kändes som att jag tog i och kämpade gott men att skidorna inte var helt optimala. Kul dock att testa sista backen utan fäste, det gick ju det med :)

Marcialonga är annars ett av säsongens häftigaste och roligaste lopp enligt min mening. Det är en sådan enorm känsla att få åka genom byarna där invånarna står och hejar, klappar, skriker och ringer med bjällror helt frenetiskt. Inte minst är denna påhejning välkommen de tre sista kilometrarna upp för backen till målet i Cavalese. Även omgivningen i Val di Fiemme är speciell med de mäktiga bergen som omger dalgången där man åker längst floden. Jag önskar faktiskt att man skulle ha tid att njuta lite mer av det där när man åker men fokus ligger någon annan stans, att ta sig fram så fort som möjligt.

Lavazé
Idag körde vi ett litet återhämtningspass uppe på Lavazé i strålande sol och kanonfina spår innan vi for vidare över bergen till Cortina och vidare till Obertilliach i Österrike. Här vi ska vara fram till fredag då vi beger oss mot Tyskland för att köra König Ludwig Lauf.

1 kommentar:

  1. Hoppas du blir mer nöjd med din insats i Tyskland! Kör hårt!

    SvaraRadera