måndag 9 februari 2015

Fin genomkörare inför Tjejvasan

Foto: P. Frisberg
Igår avgjordes Lindmansloppet (tillika Upplands lång-DM) i en solig men något blåsigt tillställnig. Tävlingen kördes på en 10-kilometers varvbana där damerna åkte tre varv och herrarna fem. Jag har åkt loppet två gånger tidigare men aldrig stått som segrare så gårdagens vinst var en liten skalp. Jag och Lisa K Svensson, Åsarna, åkte de första kilometrarna ihop men då hon fick dricka på ett ställe gjorde jag ett ryck som sedan skulle hålla ända in i mål, men jag kände mig jagad hela tiden.

Jag hade några dagar tidigare bestämt mig för att staka, hade för mig att banan var rätt så flackt. Men mitt minne visades sig inte vara det bästa och jag fick en liten chock när jag insåg att banan innehöll både fler och brantare backar än jag mindes. Kände att jag fick anpassa attacken uppför från full makaron till något lugnare så att jag skulle orka i tre varv. De riktiga svårigheterna kom egentligen på varv 2 och 3 då alla motionärer hunnit saxa sönder de flesta backarna och stavfästet gått från att vara dåligt till obefintligt, ja då blev det blev rätt så svåråkt på sina håll.

Nästa helg kör jag klubbens långlopp, Wadköpingsloppet, och det lutar att gå med fäste så som banprofilen ser ut. Hoppas på en bra dag i spåren då med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar