måndag 23 februari 2015

Tuff stakning i Skinnarloppet


Foto: Björn Dählie Ski Challenge

I helgen var jag ute på en liten soloresa för att köra Skinnarloppet. Ett lopp som jag aldrig tidigare åkt vilket känns himla synd nu när jag vet hur fin och rolig bana det är, men bättre sent än aldrig som man brukar säga. Kom upp till Malung lagom för att hinna se starten i damernas skiathlon på VM i Falun, inte bara för att se Kalla ta bronsmedalj utan även att bevittna Rydqvist göra en dunderinsats och bli nia, vilken teamkompis!!

Efter det åkte jag ut och gjorde en liten baninspektion och insåg att det skulle bli tufft att staka. Kuperingen ut och in mot stadion bjuder nämligen både på relativt långa och branta backar som ska passeras två gånger då banan körs på två varv á 21km (45km för herrarna som har ett litet extra startvarv á 3km). Men i och med att jag var iväg själv och bara hade ett par skidor uppvallade så var det inte läge att börja krångla med något fäste på egen hand.

Eftersom jag inte hade något skidval så behövdes heller inga skidtester göras på tävlingsmorgonen, vilket gjorde den väldigt lugn och skön för en gång skull. Jag kunde fokusera på att värma upp och ha det bra.

Som väntat vart det tufft att staka och med de fina förhållandena som rådde hade nog även jag tjänat på att gå med fäste, men tänker att det fick bli en bra genomkörare inför Tjejvasan och Vasaloppet där det blir mycket stakning. Jag rådde inte på Emilia Lindstedt (Sundbyberg) som vann, men blev tvåa, jagad av trean Olivia Hansson från Garphyttan.

Skinnarloppet var även sluttävling i den svenska långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge som arrangerades för första året. Åt den redan klara segrarinnan Emilia gick inget att göra, men själv klättrade jag upp till en andra plats i totalen.

Må gott och håll tummarna för i helgen startar Vasaloppsveckan!

Vasaloppsfeeling med en dalahäst i pris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar