måndag 2 februari 2015

König Ludwig Lauf 2015

Startgärdet i Ettal
Tar med mig en tangerad bästa placering (7a) och en bättre känsla än Marcialonga efter helgens race i König Ludwig Lauf. Jag upplevde att det gick behärskat ut från start, ingen direkt blåkörning, och vi var 11 tjejer som höll ihop i en förstaklunga fram till stigningen vid 22-23km då det sprack upp. Jag hann inte riktigt uppfatta att det drogs iväg redan i den backen då jag väntade mig att detta skulle ske i backen vid slottet i Linderhof (24km). Jag hade helt enkelt för dålig position för att hinna se vad som hände där framme och i efterhand så känns det lite snöpligt eftersom jag kände mig stark uppför och hade gärna velat vara med och krigat upp för backen tillsammans med de längst fram.

Efter denna uppsprickning i fältet hamnade jag och Annika Löfström, Team Coop, tillsammans och vi försökte jaga ikapp närmsta tjej, Solfrid Braathen (SkiProAm) i utförslöpan men lyckades inte. Jag och Annika körde sedan resten av loppet ihop fram till när det var ca 4km kvar och jag lyckades dra ifrån. Skidorna gick fint under loppet och kroppen svarade bra när jag tryckte till så det känns som att jag är på väg åt rätt håll. Hoppas snart att allt ska falla på plats då form, skidor, position och genomförande klaffar så att jag kan få ta det där steget att nå en bättre placering än förra säsongen, det vore riktigt härligt.

Jag gratulerar och gläds med SkiProAm-tjejerna Britta, Lina och Solfrid som gjorde en riktigt fin laginsats igår då de kom 1a, 3a och 5a – kul att det rörs om lite i grytan. Passar även på att säga stort tack till familjen Ohlström, IK Rex, för samarbete och skjuts, enormt mycket värt!

Mellan Marcialonga och König Ludwig Lauf åkte vi till fina Obertilliach
i Österrike för träning och uppladdning

Energiboost i solen
Nu blir det lite återhämning, sen fortsatt träning och uppladdning inför Tjejvasan och Vasaloppet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar