måndag 30 mars 2015

Säsongsfinal i Årefjällsloppet 2015

I mål med teamkompisarna M. Rydqvist och M. Gräfnings 
Då är säsongen avslutad i och med finalen i lördagens Årefjällslopp, och vilken dag det blev! Helt fantastiska väder- och spårförhållanden, kunde inte ha blivit bättre. Även om jag innan loppet var lite negativ till den förkortade bansträckningen och att inte få gå i mål i Åre så måste jag säga att det blev en riktigt rolig och utmanande bana i Vålådalens skidspår. Jag är nöjd med min instas, hade bra skidor och kunde kriga med energi hela vägen i mål dit jag kom som 13:e dam. Men framför allt, det var riktigt skoj att åka långlopp igen efter floppen i Vasaloppet.

Även om spårförhållandena var perfekta så var det lite klurigt med fästvallan då det växlade mellan torr snö i skuggan och blötare i solpartierna. Jag var dock förberedd på att inte alltid ha fäste och kunde dra nytta av all stakning jag genomfört under vintern, så jag var nöjd med skidorna även om det såklart är fördel om fästet skulle ha bitit hela vägen.

I sammandraget för hela Swix Ski Classics slutar jag nia, en bra placering med tanke på att jag inte åkt alla lopp och att det är fler och jämnare damåkare i cupen i år. För teamets del så slutar vi på en fin elfte plats precis efter Lager 157.

Och så lite bilder från helgen:

Åkare och servicepersonal hade det gott i solen efter målgång
Kan inte klaga på varken väder eller spår under tävlingen
Vallarna Olle, Henrik och Widar gjorde ett gott jobb med skidorna
Ja vi kom inte till Åre, men i mål kom vi :)

Firar avslut på säsongen med ett stort smile tillsammans
med 3xMaria!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar