lördag 11 juli 2015

Foten (och jag) går långsamt framåt

Fem veckor har gått sedan operationen och jag tar mig fram skapligt vid det här laget. Haltar gör jag dock fortfarande (mer eller mindre) och gånghastigheten är inte något jag kan skryta med direkt. Men för var dag som passerar blir det allt fler korrekta steg där jag faktiskt rullar från häl till framfot och går normalt till skillnad från när det gör ont och jag inte kan lyfta hälen. Svullnaden och ömheten kring operationsområdet har definitivt gått ner och blivit bättre även om det där också är en bra bit ifrån återställt. Med andra ord så kämpar jag vidare mot en smärt- och haltfri vardag där jag kan röra mig obehindrat igen och fortsätter det som gjort hittils så går det ju åt rätt håll, om dock vääääldigt långsamt. Tålamod, tålamod....


2, 3 (övre bilder) och 5 veckor (nedre bilder) efter operationen

Träning då? Jo det fungerar hyfsat bra faktiskt. Där kan jag avlasta hälen nästintill helt och hållet och så länge jag inte har några tryckande skor på mig fungerar cykling, rullskidor (på fin asfalt, alt. terrängskidor på asfalt), vattenlöpning och SkiErg bra. Till en början har jag varit lite försiktig med högintensivträning då jag märkte att foten svullnade mer efter sådana pass men nu börjar även det fungera bättre. Har också varit sparsam med att köra dubbla pass för att inte riskera något men ju stabilare det känns desto mer kommer jag att våga träna.

Jag är försiktigt positiv och ju mer jag lär mig vad som fungerar och inte fungerar desto lättre känns det att hantera begränsningarna. Idag hittade jag tex. ett par triathlonskor med ställbar hälkappa, gissa om jag är nöjd -vad kan inte passa bättre? :) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar