söndag 2 augusti 2015

Misströstan och frustration

Jag har känt misströstan och frustration sedan det senaste blogginlägget. Jag trodde då, för ungefär tre veckor sedan, att läkningen faktiskt höll på at göra ett litet språng och att jag ganska så snart skulle kunna börja gå mer obehindrat. Så blev det inte. Utforskningen av vad som påverkar läkningen positivt eller negativt tycks vara en ständig process som gång på gång måste omvärderas, inga klara svar finns och det kan vara otroligt irriterande. Jag försöker att inte tappa huvudet och tänka att det kunde vara värre, jag kan ju trots allt göra rätt så mycket annat som inte gör ont. Men det är ändå lite sådär ni vet, vill ha det man inte har, just därför att man inte kan få det (inte med en gång iaf).

8v efter op. Svullnaden går stadigt ner. Några suturgranulom
(trådrester som orsakar små knölar) har stört ärrläkningen något.

Anyway, de senaste dagarna har jag faktiskt känt lite ljusning (peppar, peppar) och det har funnits längre perioder där det gör mindre ont att gå. Jag var hos sjukgymnasten i onsdags och rörligheten har förbättrats från att skilja 4cm fyra veckor efter op till att skilja 2,5cm nu efter åtta veckor i det benböjstest där friskt ben jämförts med opererat. Omkretsen på vaderna skiljer fortafarnde ungefär samma (1,5cm), vilket inte är så konstigt eftersom jag inte kunnat göra några stärkande vadövningar. Sjukgymnasten testade även att tejpa med avlastande kinesiotejp över hälsenan vilket verkar hjälpa något och så länge det inte blir sämre kan jag lika gärna fortsätta tejpa. Har även besökt ortopedteknikern på nytt och nya ilägg är på väg, hoppas att de ska kunna ge den sista knuffen i rätt riktning för att hälen ska bli bra igen.

Cykling är som tidigare nämnt en av de saker jag kan göra utan att få ont, ja ärligt talat så om man skulle kunna ta sig fram över allt och göra allt på cykel, ja då skulle jag nog inte ha ont alls. Det har därför blivit en hel del cykling och när jag har haft tillfälle har jag sökt upp olika Mtb-anläggningar. Har hittills testat Ånnaboda (Kilsbergen), Rörbäcksnäs och nu senast Högbo Bruk, tre fina anläggningar med varierande leder och svårighetsgrader och alla med sin egna charm på olika vis. Rörbäcksnäs är dock svårslaget, så alla som gillar mtb bör ta sig dit någon gång och testa, ni lär inte bli besvikna.Övre till v; En av många backar i Ånnaboda. Övre till h. Rörbäcksnäs med sina vidder. 
Nedre; Fina Gästrikeleden ingår i vissa delar av Högbo Bruks mtb-nät.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar